Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [116. rész]


2016-07-20

Íme egy viszonylag fiatal amerikai banda, amely profizmussal űzi európai felmenői stílusát!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 116. rész

THEOCRACY - 'The Master Storyteller'

A Theocracy egy amerikai, epikus progresszív power metal zenekar, amit 2002-ben alapított Matt Smith gitáros / multi-instrumentalista. Eleinte ő maga üzemeltette a projektet, mint egy-személyes formáció. A 2003-ban megjelent debütáló albumot teljes egészében ő írta és játszotta fel minden hangszeren. Ez az állapot egészen 2008-ig tartott: a második, 'Mirror of Souls' című Theocracy albumot már egy komplett banda rögzítette. Smith jelenleg a zenekar frontembere (énekes-billentyűs) - gitáros poszton Val Allen Wood és Jonathan Hinds váltotta őt. Basszusgitáron Jared Oldham, dobokon pedig Patrick Nickell (ex-Oblivion Myth) kíséri a triót.

Zenei irányzatát tekintve a Theocracy a klasszikus értelemben vett európai power metal zenét (Helloween, Edguy, Stratovarius) ötvözi a progresszív metal (Symphony X, Dream Theater) és rock (Kansas, Rush) műfajokkal.

Második albumuk, a 'Mirror of Souls' a svéd Ulterium Records jóvoltából jelent meg, de a Soundholic Records a Távol-Keleten is megjelentette a kiadványt; sőtmitöbb bakeliten is forgalomba került az anyag, miután a csapat  egyre nagyobb hírnévre tett szert világszerte. Az Atlanta-i származású csapat rendszeres fellépője a neves ProgPower USA fesztiválnak.

A Theocracy legutóbbi nagylemeze 2011 novemberében jelent meg, 'As The World Bleeds' címmel, szintén az Ulterium Records jóvoltából. Smith szerint ez egy "dal-orientált album, melyen mind a 10 tétel önálló indentitással bír". Ezen a lemezen érezteti leginkább hatását a Theocracy "teljes bandás" mivolta, nem csak a profi hangszerelés, de a mesteri performansz és tökéletesre csiszolt alap-hangzás révén is.

A banda eredeti dobosa, Patrick Nickell 2014 novemberében távozott; nem sokkal azután, hogy felvették a 2014-es karácsonyi dalt, a 'Night Of Silence'-et. A Theocracy nemrég jelentette be, hogy az Shawn Benson fog szerepelni az új lemezen, aki a 2011-es 'As The World Bleeds' és a 2008-as 'Mirror Of Souls' lemezeken is besegített 2015 decemberében látott neki témái rögzítésének. A negyedik Theocracy album várhatóan 2017 első felében jelenik meg, az Ulterium Records által.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [116. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás