Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CRY OF DAWN - bemutatta negyedik dalát Göran Edman új AOR-projektje


2016-09-13

Az egykori Y. Malmsteen / John Norum énekes, Göran Edman új formációja, a Cry Of Dawn szeptember 23-án adja ki első nagylemezét (a Frontiers jóvoltából).

Göran Edman egyedülálló hangja az évek során számos műfajban (neoklasszikus metal, progresszív rock, AOR), és annál is több előadó lemezén felcsendült - ilyen például John Norum (Europe), Yngwie Malmsteen, a Brazen Abbot, a Covered Call vagy a Glory.

A Cry Of Dawn Göran Edman legújabb zenei kalandja: egy klasszikus AOR / melodic rock albumról van szó, melynek kiváló dalai konkrétan Göran hangjára íródtak. A zeneszerzők közt olyan tehetségek fedezhetők fel, mint Michael Palace (Palace, First Signal, Kryptonite), Steve Newman, Alessandro Del Vecchio, Sören Kronkvist, Daniel Palmqvist és Robert Säll (Eclipse).

"Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a klasszikus AOR műfaj legnagyobb tehetségeivel dolgozhatok egy albumon" - nyilatkozta Göran. "A produkció konformitása természetesen a véget nem érő dallamok köré épült. Olyan mértékű lendület és szenvedély van ezekben a dalokban, amit mindennél élvezetesebb elődni. A hangszeres betétek felvételei Daniel Flores stúdiójában zajlottak, míg az én témáim saját, házi stúdiómban kerültek rögzítésre. Nagyon hálás vagyok a srácoknak, hogy rám gondoltak - alig várom már, hogy bemutathassam nektek ezt az alkotást”.

A Cry Of Dawn kétségkívül mindenfajta műfaj rajongóinak ajánlott. A lemez irányzatát tekintve a Night Ranger / Journey / Bad English / Starship-vonulatot kell elképzelni; de ezt mindenki ítélje meg saját maga, a lemez első ízelítője, valamint a 'Listen To Me', a 'Chance', a 'Tell It To My Heart' és a 'Tell Me' című számok meghallgatása után:

A Cry Of Dawn stúdió-felállása így néz ki:

Göran Edman - ének, vokál
Michael Palace - gitár, basszusgitár
Sören Kronqvist - billentyűk
Daniel Flores - dobok, billentyűk


CRY OF DAWN - bemutatta negyedik dalát Göran Edman új AOR-projektje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás