Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

NIGHTWISH - toplistákon a 'Vehicle Of Spirit' című DVD


2017-01-04

A Nightwish egy bő másfél év alatt bejárta az egész világot az 'Endless Forms Most Beautiful' album promóciójával. Ennek megkoronázásaképpen jelent meg néhány napja az új DVD.

A 'Vehicle Of Spirit' a megjelenést követően az alábbi előkelő toplistás helyezéseket érte el Európa-szerte:

#1: Finnország
#1: Németország
#1: Svédország
#2: Svájc
#3: Holladnia
#5: Ausztria
#9: Belgium
#10: Spanyolország
#15: Franciaország

"A 'Vehicle Of Spirit' elnevezés egy barátomtól, Troy-tól származik, aki néhány évvel ezelőtt, egy Nightwish koncert után így jellemezte az élményt: 'Egy lélek-hordozó erőmű, ami ellenszegül minden kategóriának'. Ez a csodálatos jellemzés azóta kísért minket; ezért úgy éreztük, hogy tökéletes lenne egy DVD címének" - nyilatkozta nemrég a dalszerző frontember Tuomas Holopainen.

A Nightwish legutóbbi turnéját teltházas arénák, soha nem látott pirotechnikai megoldások, speciális szélgépek, óriási kivetítők és természetesen felejthetetlen dallamok jellemezték. Az összes koncert közül is kiemelkedő élmény volt a londoni buli, ahol több mint 12,000 lelkes rajongó előtt játszották el többek közt az 'Élan' himnuszt és az epikus 'The Greatest Show On Earth' című számot - mindezt egy különleges vendég, Richard Dawkins professzor, aki nagyban hozzájárult az 'Endless Forms Most Beautiful' album tematikus orientációjának kiteljesítéséhez. Emellett szintén nagyszabású koncertnek lehettek a tanúi a finn rajongók is: a Tampere-beli "giga-házibulin" egy minden addiginál őrületesebb színpadi show-t valósított meg a zenekar. Ez a két koncert került tehát fel a 'Vehicle Of Spirit' című, 2016. december 9-én megjelent DVD-re. (Amerikában 2017. január 6-án jelenik meg az anyag.)

"Azt mondanám, hogy a DVD két központi témája a Wembley- és a Tampere-beli koncert. Wembley természetesen azért, mert ez a csarnok immáron egyértelműen legendás státuszt visel. És egyébként is nagyon különleges volt az a műsor - ezzel a fellépéssel mondhatni elértük végcélunkat. A közönség szívmelengetően hálás volt nekünk. Richard Dawkins jelenléte pedig elsöpört mindent... Egy életre szóló élmény volt, az biztos! A Tampere-i Ratina Stadion-beli buli úgyszintén. Mivel bandánk 4/6-ának ez az otthona, nem is volt más lehetőségünk, mint hogy fergetes bulit csapjunk. Egy igazán csodálatos atmoszféra lengte át az egész koncertet - különösen örömteli volt látni azokat az arcokat, akik több mint 15 évvel ezelőtt is ott voltak" - nyilatkozta Tuomas.

A DVD borítóját tekintve ezúttal új ötlettel rukkolt elő a banda. A frontember erről így nyilatkozott: "Nem szerettünk volna tradícionáli banda-fotót a borítóra, mint azt megtörtént előző DVD-nk, a 'Showtime, Storytime' esetében... Ezért elkezdtünk brainstorming-olni, és végül arra jutottunk, hogy a klasszikus csendes-filmek éráját elevenítjük fel némi hollywoodi beütés révén. A képen olvasható szlogenek lehet, hogy egy kicsit elcsépeltek, de ugyanakkor egyszerűségükkel és eredetiségükkel felhívják magukra a figyelmet".

A 'Vehicle Of Spirit' ízelítőiként alább elérhetők a 'Yours Is An Empty Hope', a 'Shudder Before The Beautiful', az 'Alpenglow' és a 'Stargazers' hivatalos performansz-videói.

A kiadvány tartalma így néz ki:

DVD1 (The Wembley Show)

01. Shudder Before The Beautiful
02. Yours Is An Empty Hope
03. Ever Dream
04. Storytime
05. My Walden
06. While Your Lips Are Still Red
07. Élan
08. Weak Fantasy
09. 7 Days To The Wolves
10. Alpenglow
11. The Poet And The Pendulum
12. Nemo
13. I Want My Tears Back
14. Stargazers
15. Ghost Love Score
16. Last Ride Of The Day
17. The Greatest Show On Earth

DVD2 (The Tampere Show)

01. Shudder Before The Beautiful
02. Yours Is An Empty Hope
03. Amaranth
04. She Is My Sin
05. Dark Chest Of Wonders
06. My Walden
07. The Islander
08. Élan
09. Weak Fantasy
10. Storytime
11. Endless Forms Most Beautiful
12. Alpenglow
13. Stargazers
14. Sleeping Sun
15. Ghost Love Score
16. Last Ride Of The Day
17. The Greatest Show On Earth

DVD3 (Extrák)

01. Weak Fantasy (Vancouver)
02. Nemo (Buenos Aires)
03. The Poet And The Pendulum (Mexico City)
04. Yours Is An Empty Hope (Joensuu)
05. 7 Days To The Wolves (Espoo, Barona Arena)
06. Sleeping Sun (Masters Of Rock)
07. Sahara (Tampa Bay)
08. Edemah Ruh akusztikus (Nightwish Cruise)
09. Last Ride Of The Day (Rock In Rio feat. Tony Kakko)
10. Élan (Sydney)
11. Richard Dawkins Interjú (Wembley)

A kiadványról, valamint a rendeléssel kapcsolatban itt olvashatók bővebb infók. A DVD hivatalos trailerei itt érhetők el:

A Nightwish-sel kapcsolatos aktuális hírekről itt számoltunk be.

Holopainen nemrég jelentette be, hogy bandája a teljes 2017-es évben szünetel majd. A zenész ezen döntéséről beszélt nemrég az ukrán Nighthearts fan-klub riportereinek: "Hogy őszinte legyek, azt várom a leginkább, hogy otthon maradhassak huzamosabb ideig. Sőt, konkrétan izgatottan várom már, hogy egy éven keresztül ne kelljen csinálnom semmit. Persze utazgatok is majd ide-oda, és a kertészkedéssel meg a lovakkal is lekötöm magam. Pillanatnyilag tehát semmi zenére vonatkozó tervem nincs, de ha közbejön valami, hát közbejön..." - nyilatkozta Holopainen, majd hozzátette: "Szerintem az egész bandára ráfér ez a kis szünet. Miután 20 éve non-stop űzzük az ipart, mindenkinek jót fog tenni. És hogyha engem kérdeztek, részemről a legutóbbi albumunk, az 'Endless Forms Most Beautiful' egyfajta csúcspontnak számít. Miután felvettük a dalokat, azt éreztem, hogy ez a valahavolt legjobb munkám. Szóval nagyon büszke vagyok rá - az egész bandára és a lemezre, de különösképpen az utolsó számra... Tényleg úgy érzem tehát, hogy eljött az idő egy kis lazításra... Talán úgy fejezhetném ki a legjobban magam, ha azt mondanám, hogy "jól vagyok lakva" - mind belsőleg, mind spirituálisan, mind zeneileg. Úgyhogy bele fog telni némi időbe, mire megint új sztorikat és izgalmakat tudok mesélni... és remélhetőleg a 2017-es évben ehhez sikerül tapasztalatot merítenem".

Mint arról beszámoltunk, a Nightwish újabb két Emma-díjat nyert 2016-ban. A banda, karrierje során mindeddig összesen 14 ilyen díjat szerzett. A finn gála történetében messze ez számít a legnagyobb sikernek.


NIGHTWISH - toplistákon a 'Vehicle Of Spirit' című DVD
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás