Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HARDLINE - itt az új klip a 'Human Nature' albumról!


2016-10-02

A veterán hard rock banda 4 év után látott neki újabb stúdiólemeze munkálatainak...

Az Axel Rudi Pell bandájából ismert Johnny Gioeli (aki idén nyáron kiadta első szólólemezét is), Josh Ramos (The Storm), valamint a Frontiers kiadó híres "házi producere", Alessandro Del Vecchio; a Primal Fear-ből és a Jorn-bandából ismert dobos, Francesco Jovino; és Anna Portalupi (Tarja) basszusgitáros alkotta Hardline áprilisban vonult stúdióba új nagylemeze rögzítése végett, azzal a céllal, hogy eddigi lemeziknél keményebb és kiforrottabb hangzású anyagot tegyenek le az asztalra - vagy ahogy saját maguk mondják: felvegyék a klasszikus '92-es 'Double Eclipse' album 21. századra hangolt verzióját, tele himnusz-szerű, riffekkel megpakolt, változatos hard rock-nótákkal.

Gioeli és Del Vecchio már a tavalyi év végén összeült, hogy megírja az új Hardline dalokat.
"A terv egyértelműen az volt, hogy a '
Double Eclipse' feelingjét kombináljuk a modernkori rockzene dinamikájával; egy kemény és ütős, de mégis végtelenül dallamos albumot állítsuk össze" - nyilatkozta az énekes, majd hozzátette: "Felfoghatatlan mennyiségű rajongóm van Axel Rudi Pell-részről - ők tudják, hogy vérbeli metal-nótákat minden további nélkül képes vagyok előadni... így most ebből a stílusból is belevittünk egy pár hatást az új Hardline albumba. Azt hiszem, a debütáló album óta ez a legkeményebb anyagunk".

Alessandro a következőket közölte: "Mint producer, többnyire én feleltem azért, hogy mindenki kiadja magából mindazt, amire képes; méghozzá a lehető legkonkrétabb, legerősebb hozzáállással. Ezúttal egyértelműen az volt a cél, hogy a soft rock-osabb albumainkat jócskán felülmúljuk. Igazából ennek sikeressége akkor tudatosult bennünk, amikor meghallgattuk a 'Take You Home' című számot, ami annak ellenére, hogy egy ballada, tökéletesen prezentálja azt az erős kapcsot, ami köztem és Johnny közt jött létre".
"Arról nem is beszélve, hogy az egész zenekar beleadta szívét-lelkét a performanszba" - folytatta Gioeli. "A dob-témák súlyosságánál például szinte érezni lehet az izzadságot, amit a szenvedély facsart ki Cesco-ból. Josh, Anna és Ale pedig egészen addig nem állt le, amíg az ujjaik bírták fájdalom nélkül... de aztán kezdtük elölről a pörgést, és non-stop nyomtuk végig, az őrület határáig. Ez rock 'n' roll - ennyit mondhatok! Az olyan dalok, mint például a 'Where Will We Go From Here', a 'Human Nature' vagy a 'Take You Home' érezhetően arról szólnak, mennyire és miképpen szeretek énekelni, illetve milyen szenvedéllyel teszem mindezt".

A Hardline soron következő, 'Human Nature' című albumát 2015. október 14-én adja ki a Frontiers Music Srl, mint a 2012-es 'Danger Zone' folytatását. Íme az új lemez tracklistája és borítója, valamint az első két klip-premier, a 'Where Will We Go From Here' és a 'Take You Home', plusz a 'Nobody's Fool' és az 'In The Dead Of The Night' című dal audiója:

01. Where Will We Go From Here
02. Nobody's Fool
03. Human Nature
04. Trapped In Muddy Waters
05. Running On Empty
06. The World Is Falling Down
07. Take You Home
08. Where The North Wind Blows
09. In The Dead Of The Night
10. United We Stand
11. Fighting The Battle

A Hardline zenekart 1991-ben alapította a Johnny Gioeli / Joey Gioeli testvérpár. A bandának eredetileg tagja volt a legendás Journey együttes két tagja, Neal Schon gitáros és Deen Castronovo dobos. Habár sokan - imázsuk miatt - glam metal jelzővel illették a zenekart, zenéjükre inkább a dallamos hard rock és az AOR műfaj volt jellemző.

A David Lee Roth, Ozzy Osbourne és Alice Cooper szólóbandájában is megfordult Todd Jensen basszusgitárossal kiegészülvén, 1992 tavaszára készült el a Hardline első nagylemeze, a 'Double Eclipse', ami a vártnál is nagyobb sikereket hozott, még annak ellenére is, hogy az amerikai toplistákat elsősorban a grunge és alternatív rock lemezek uralták akkoriban.

A Hardline máig legnagyobb slágere a 'Hot Cherie' (a 'Double Eclipse' második single-dala) - amit eredetileg a legendás Streetheart zenekar írt és adott elő - összesen 14 héten át szerepelt a 'Mainstream Rock Chart' top 30 helyezettje között.

A 'Double Eclipse' promóciójával, a Hardline legbonyolított egy nagyszabású turnét, de 1992 végén Schon és Castronovo újra csatlakozott eredeti bandájához, a Journey-hez; így a Hardline átmenetileg feloszlott.

Érdekessége a 'Double Eclipse' albumnak, hogy a 'Can't Find My Way' és az 'I'll Be There' című számok szolgáltak az 1992-es 'Mint A Tűz' ('Rapid Fire') című, Brandon Lee főszerepelésével készült akciófilm betétzenéjeként. Ezt a két dalt maga a néhai Lee válaszotta ki, mivel nagy rajongója volt a Hardline zenekarnak.

A Hardline 1999-ben tért újra vissza. Azóta három további nagylemezük jelent meg. A legutóbbi albumuk 2012-ben látott napvilágot, 'Danger Zone' címmel. A banda egyetlen eredeti tagja Johnny Gioeli énekes maradt (aki időközben az Axel Rudi Pell-banda frontembereként futott be).


HARDLINE - itt az új klip a 'Human Nature' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás