Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [121. rész]


2016-08-07

'Painkiller'-féle speed metal, Ronnie James Dio ihletésében.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 121. rész

HOLY MOTHER - 'The River'

A new yorki Holy Mother zenekar klasszikus értelemben vett heavy metal zenét játszik, tradícionális, '80-as évekbeli amerikai mintára (Dio, Virgin Steele, stb.). A zeneka 1995 és 2000 közöt öt albumot vett fel és adott ki - köztük a 'Toxic Rain'-t (1998), ami talán a legismertebb és legsikeresebb lemezük.

A Holy Mother-t a Jack Starr's Burning Starr egykori énekese, Mike Tirelli és a Malmsteen bandájában is megfordult basszusgitáros, Randy Coven alapította. Az eredeti dobos, Jim Harris szintén a Burning Starr-ban játszott, de egy ideig tagja volt a felállásnak a híres John Macaluso (Y. Malmsteen, Riot, Ark, TNT, stb.) is. Gitáros-poszton eleinte Rich Naso és Jon Bivona, majd a Dee Snider szólóbandájából ismert Spike Francis működött közre a zenekarral.

Utolsó nagylemezük, az 'Agoraphobia' 2003 nyarán jelent meg, a Steamhammer kiadó gondozásában. Azóta nem hallani híreket a Holy Mother háza tájáról... Ennek többek közt az az oka, hogy Mike Tirelli énekes 2001 óta új zenekarral, a hasonló stílusban utazó Messiah's Kiss-szel dolgozik; illetve 2008-ban (miután a Riot énekeseként turnézott) gyomorrákkal diagnosztizálták, aminek okán ritkán vállal fellépéseket, nyilvános megjelenéseket.

Az eredeti basszusgitáros, Randy Coven 2014 májusában, 54 éves korában (nyilvánosságra nem hozott okokból) elhunyt; habár helyét korábban már átvette Mark Vanerp. Mellette Tommy Hellbent gitáros tagja még a Holy Mother utolsó ismert felállásának, lévén mind Frank Gilchriest (Virgin Steele) dobos, mind Tirelli elhagyta a bandát a 2000-es évek közepén.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [121. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás