Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Kiadta harmadik, 'EmpirE' című albumát az EASTERN FRONT - itt az új videoklip!


2016-10-02

Az Ipswich városából származó "háborús black metal banda" szeptember 30-án adta ki régóta várt harmadik, 'EmpirE' című nagylemezét.

Az Eastern Front a nyár folyamán igazolt a nemrégiben újjáélesztett Cacophonous kiadóhoz. Ennek kapcsán az alábbi közlemény érkezett: "Partnere lenni a brit black metal legnevesebb kiadójának, és annak történelmi feltámadásának, hatalmas megtiszteltetés számunkra. A srácok küldetése és munka-etikája remekül passzol a mi felfogásunkhoz. Hozzáállásuk és lelkesedésük a '90-es évek eleje óta semmit nem változott: a Cacophonous extrém metal-színtérre gyakorolt hatása mindmáig érezhető, többek közt a mi háborús black metal zenénken is. Örömmel tartjuk tehát a magasba ezen illusztris örökség zászlaját. Arról nem is beszélve, hogy tizedik évfordulónk alkalmából nem is találhattunk volna tökéletesebb közvetítőt új, 'EmpirE' című alkotásunknak".

Az új albumot illetően az alábbiakat közölte a banda: “Az 'EmpirE' az eddigi legsötétebb és legkiforrottabb koncepcióval rendelkező lemezünk. Esszenciáját az a határtalan veszteség mészárlás és áldozat-hozatal adja, ami történelmi birodalmakat jellemzi. Minél nagyobb egy birodalom, annál több vér folyik benne; annál több fájdalmat élnek át az emberek; annál több sebet ejtenek rajtuk. Az 'EmpirE' konkrétan a halál víziójára fókuszál; és ezt a lemezborítón keresztül is érzékeltetjük. A történetbe egyébként beleszőttük saját személyes élményeinket - a fájdalom és a veszteség tematikája mentén -; ezáltal pedig még gördülékenyebb módon zajlott a dalszerzés".

Az 'EmpirE' lemezen új énekesnő mutatkozik be a bandában, Marder személyében. Erről a gitáros, Destroyer így nyilatkozott: “Marder kegyetlen erővel prezentálja mindazt, amiről az Eastern Front-nak szólnia kell: új partnerünk tökéletesen átérzi azt a csata-szellemet, aminek tökéletesítésén évek óta dolgozunk. A stúdiózás első fázisában Marder még csak vendégként látogatott hozzánk, de amint meghallottuk az első sikolyt, amit kiadott magából, rögtön tudtuk, hogy ő lesz az Eastern Front új vezére".

A Danny B (Lock Up, Pentagram, Criminal, stb.) által producelt, és az Ipswich-beli HVR Stúdióban rögzített 'EmpirE' albumon egy neves vendég is szerephez jutott - ő nem más, mint a Cradle Of Filth legendás frontembere, Dani Filth. A lentebb látható album-trailerben ő is feltűnik.

Íme a lemez borítója és dallistája:

01. Empire
02. Veiled By Blood
03. The Fire Consumes
04. No Snow Falls For Sorrow
05. Husks Of Kursk
06. Crimson Mourn
07. 1000 Winds That Blow
08. Die Reise In Den Tod Pt. II

Alább elérhető a Cacophonous által közzétett album-ízelítő és a Filth-tel közös trailer, valamint a lemez megjelenése után bemutatott 'The Fire Consumes' videoklip:

Az Eastern Front második albuma, a 'Descent into Genocide' 2014 júliusában jelent meg, a nemrégiben felvásárolt Candlelight Records jóvoltából. Ezen a lemezen a Dark Revenance zenekarból ismert Nagant (Chris Hall) énekelt.


Kiadta harmadik, 'EmpirE' című albumát az EASTERN FRONT - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás