Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

TREES OF ETERNITY - rákban elhunyt énekesnőjükre emlékeznek a Katatonia és a Swallow The Sun ex-tagjai; itt a debüt-album ízelítője!


2016-10-28

A nemzetközi atmoszférikus doom metal banda nemrég közzétett egy dalszöveges videót, 'Broken Mirror' címmel. A dallal és klippel a néhai Aleah Stanbridge énekesnőre emlékeznek...

A 'Broken Mirror' című szám a Trees Of Eternity első nagylemezére került fel. A 'Hour Of The Nightingale' november 11-én jelenik meg, a Svart Records jóvoltából (előrendelés itt).

A Trees Of Eternity felállásának tagja Fredrik Norrman és Mattias Norrman (akik egykoron a Katatonia, jelenleg az October Tide zenekarokban játszanak), Kai Hahto (Wintersun, Swallow The Sun), Juha Raivio (Swallow The Sun) és Tobias Sidegård (Order Of Isaz, ex-Azrael). Az együttes dél-afrikai származású énekesnője, Aleah Liane Stanbridge 2016. április 18-án hunyt el, 39 éves korában, rák következtében. A banda még vele rögzítette első lemeze dalait (2014 és 2015 folyamán), de mindeddig hivatalos albumuk nem jelent meg.

Juha Raivio az alábbi közleményt adta a zenekar nevében: “Eljött az a nap, amikor közösen meg kell ünnepelnünk csodálatos Királynőnk zenéjét, dalszövegeit és életét. Aleah tragikus és hirtelen módon hagyta el ezt a világot, fiatalon és nagyon korán... Most könnyekkel küszködöm, de a szívem büszkén veri az ütemeket, amikor kijelentem, hogy régóta várt albumunk, az 'Hour Of The Nightingale' végre megjelenhet 2016. november 11-én, a Svart Records jóvoltából".

Az album első single-dala, a 'Broken Mirror' immáron elérhető, egy csodálatos és  rendkívül megérintő dalszöveges videó formájában (amit Vesa Ranta készített)".

Valóban nem léteznek szavak, amikkel le lehetne írni annak a sötétségnek a súlyát, és azon vakító fény sugarait, amit ez az album hordoz, a zenén és a dalszövegeken keresztül. Több szempontból is ez az az album, ami életem legfontosabb műve. Többnyire Aleah-val közösen írtuk ezeket a dalokat - az első hangjegyektől, egészen az utolsó szólamokig, nagyon élveztük az egészet".

Aki nem ismerné Aleah-t... annyit mondhatok: életemben nem találkoztam olyan csodálatos személlyel és olyan tehetséges zenésszel, aki nála erősebb érzelmekkel és lélekkel rendelkezne - márpedig ez benne volt minden egyes sorban és szólamban, amit ő maga írt és adott elő. Célja mindig is az volt, hogy dalai 110%-ban őszinték és igazságteljesek legyenek - ennél kevesebb sosem volt számára opció... A zene volt az ő vallása és szenvedélye; egy híd a lelkéhez, és az azon túli világhoz. A Föld soha többé nem fog olyan tökéletes dalszerzőt és énekest a hátán hordani, mint amilyen ő volt. Aleah képes volt a nappalokat a legsötétebb éjszakákká, a sötétséget pedig a legvakítóbb fénnyé varázsolni, mindössze egyetlen szóval vagy egy sugallattal".

Nagyon büszkék vagyunk, hogy barátainkkal, bandatársainkkal és néhány kiváló zenésszel közösen rögzíthettük az 'Hour Of The Nightingale' albumot - köztük ott volt Kai Hahto, Mattias és Fredrik Norrman, akik mindannyian beleadtak minden tőlük telhetőt ebbe a lemezbe. Arról nem is beszélve, hogy egy másik jóbarátunk, Jens Bogren is besegített a produceri, stúdiós és keverési munkákba; így immáron készen állunk közzétenni a világnak ezeket a nagyszerű dalokat. Sajnos úgy alakult, hogy a zenekar nem működhet többé... de úgy érezzük, eljött az a pont, ahol feltétlenül meg kell ünnepelnünk ezt a hosszú kalandot, valamint Királynőnk és énekesünk, Aleah Starbridge dalait és zenéjét, ami mindörökké élni fog".

A szívem totálisan összetört, miután tudomást szereztem Aleah tragikus haláláról, de bármikor, amikor meghallom hangját ezekben a dalokban, valamint - mint egy tüzes nyílvessző - kitör a sötétségből. Remélem, ez az album nektek is valami hasonlót fog jelenteni - függetlenül attól, mi az, ami éppen beárnyékolja az életeteket, megnyugvást és békét fognak biztosítani ezek a számok".

Szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy ennyi tiszteletet és szeretetet mutattok Aleah irányába, és ti is részt vesztek ebben a borzalmas gyászban. Barátaim, Aleah örökségének szelencéjét ezúton is kinyitjuk: hallgassuk az ő gyönyörű hangját az 'Hour Of The Nightingale' dalaiban. Áldás rátok".

Az 'Hour Of The Nightingale' augusztus 29-től rendelhető elő. Íme a borító és a dallista (a vendégelőadók nevével feltüntetve), valamint a 'Broken Mirror' premierje:

01. My Requiem
02. Eye Of Night
03. Condemned To Silence (feat. Mick Moss / Antimatter)
04. A Million Tears
05. Hour Of The Nightingale
06. The Passage
07. Broken Mirror
08. Black Ocean
09. Sinking Ships
10. Gallows Bird (feat. Nick Holmes / Paradise Lost)

Október közepén megjelent az album második single-dala, az 'A Million Tears' is.

"Itt a második dal, amit Aleah Királynő emlékének dedikálunk. Tegyétek fel a fejhallgatót, és vonuljatok el a fények elől. Hallgassátok hangosan ezt a nótát, és érezzétek Aleah énekhangjának lehelletét. Kevesebb mint egy hónap van hátra az album megjelenéséig... Köszönet neketek minden támogatásért!" - közölte a banda.

Az album összes dalába itt lehet belehallgatni:


TREES OF ETERNITY - rákban elhunyt énekesnőjükre emlékeznek a Katatonia és a Swallow The Sun ex-tagjai; itt a debüt-album ízelítője!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás