Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

4 év után új szólólemezzel jelentkezik Oliver Hartmann - itt az új videoklip, a 'When Your Mama Was A Hippie'!


2016-09-03

Tobias Sammet (Edguy) és metal-opera projektje, az Avantasia lemezeiről, valamint az At Vance és az Iron Mask egykori frontembereként ismert Oliver Hartmann 'Shadows & Silhouettes' címmel adja ki 5. szólóalbumát.

A 'Shadows & Silhouettes' - ami a 2012-es 'Balance' folytatása - 2016. szeptember 30-án jelenik meg, a zenész saját kiadója, a SONIC11, valamint a Pride & Joy Music közreműködésében.

Hartmann új lemezén ezúttal is neves vendégzenészek gyűltek össze - köztük két híres session-billentyűs, Jimmy Kresic (Rock Meets Classic, The Roots, Soundtopia) és Miro Rodenberg (Avantasia); mellettük pedig feltűnik egy népszerű cseh csellista, Irena Morisáková és hegedűs társa, Adéla Pecková. Az album 12 vadonatúj, világ-klasszis szintű tehetséggel megkomponált modern, dallamos rock-dalt tartalmaz - ezek közt néhány akusztikus tétel ('The letting go', 'Shadow in my eyes', 'Still the same') és személyes hangvételű szerzemény ('Jaded heart', 'Last goodbye') is fellelhető, ismét azt bizonygatván, milyen széleskörű zene-ismerettel és -technikával rendelkezik Oliver. A lemez elsőszámú single-dala, a 'When your mama was a hippie' szeptember 2-án jelenik meg, hivatalos videoklip formájában.

A 'Shadows & Silhouettes' produceri munkáit ezúttal is maga Oliver és Sascha Paeth (Avantasia, Edguy, Kamelot, Beyond The Black, stb.) végezte; a keverés a pedig a wolfsburgi Gate Studios falai között zajlott.

A lemez megjelenik CD-n és digitálisan is. Ez utóbbihoz bónuszként egy extra dal ('Soul Asylum') jár. Az új stúdióalbum mellett újrakiadásra kerül Hartmann 2008-as 'Handmade' című DVD-je is (egybecsomagolva a 'Shadows & Silhouettes'-szel, deluxe digipakban). A DVD 6 év után így most először lesz ismét elérhető kereskedelmi forgalomban.

A tracklista:
01. Irresistible
02. Glow
03. High On You
04. When Your Mama Was a Hippie
05. Jaded Heart
06. Amazing
07. Still the Same
08. I Would Murder for You
09. The Letting Go
10. To Good to be True
11. Shadow in My Eyes
12. Last Goodbye

Az új lemezről elsőként a 'When Your Mama Was a Hippie' című számot és annak videoklipjét mutatta be a banda. Íme a premier, valamint a hivatalos 'így-készült' videó:

A Hartmann-banda 2016 felállása így néz ki: Oliver Hartmann (gitár, ének), Mario Reck (gitár), Armin Donderer (basszusgitár), Markus Kullmann (dobok), Jimmy Kresic (billentyűk).

Bővebb infók a Hartmann zenekarról: www.oliverhartmann.com

A banda soron következő koncert-dátumai (hamarosan további lemezbemutató bulikat is bejelentenek):

01.10.16 Colossaal / D-Aschaffenburg
08.10.16 Jonny’s Lion Cave /CH-Trübbach
04.11.16 Tommi’s Bistro / D-Jettingen
27.11.16 HEAT Festival / D-Ludwigsburg


4 év után új szólólemezzel jelentkezik Oliver Hartmann - itt az új videoklip, a 'When Your Mama Was A Hippie'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás