Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Családi felelősségei okán kiszállt az ICED EARTH-ből Troy Seele gitáros


2016-08-23

Seele az alábbi közlemény adta:

"Közel 10 évet töltöttem az Iced Earth zenekarban, mint gitáros, de most eljött az idő, hogy távozzak posztomról. Néhányan biztos tudjátok, de sokan nem, hogy van egy autizmussal küzdő gyermekem. Korábban több helyről is kaptam anyagi támogatást, aminek révén zenei karrierbe is belevághattam. Nos, a továbbiakban már nem áll fent ez a helyzet; így meg kellett hoznom egy nehéz döntést. Lévén a család az első mindenben, számomra is eljött az idő, hogy beléjük fektessem minden energiámat.

"Egy professzionális heavy metal banda életmódját folytatni, számomra innentől kezdve kizárt dolog. Lévén a zenekar új albumon és egy turné leszervezésén dolgozik - figyelembe véve a saját életkörülményeimet -, itt az idő, hogy félreálljak, és még véletlenül se akadályozzam őket ebben.

"Az Iced Earth-ben zenélni óriási élmény volt. Többször is körbeutazhattam a világot, és találkozhattam legnagyobb zenész-hőseimmel. Arról nem is beszélve, hogy akkora tömegek előtt játszhattam, amiről addig álmodni sem mertem volna.

"Külön szeretnék köszönetet mondani Jon-nak [Schaffer, az Iced Earth frontembere] és a srácoknak az együtt töltött nagyszerű pillanatokért, és ezért a remek zenéért, amit közösen csináltunk. És persze köszönöm a rajongóknak a megértést és a támogatást".

Az Iced Earth énekese, Stu Block így kommentálta Seele kiválását: "Szomorú vagyok, hogy Troy itt hagy minket; nagyon fog hiányozni, mivel mindig is családtagként tekintettük rá. Ez mondjuk ezután is így lesz. A legjobbakat kívánom neki, vigye bármerre is az útja".

Jon Schaffer így nyilatkozott: "Troy már akkor jóbarátunk volt, amikor még nem is volt tagja a bandának. Ez a továbbiakban is így lesz. Megértem és tiszteletben tartom a döntését. Közösen csodálatos időket éltünk át. Sokat nevettük. Most sajnos el kell köszönnöm tőled, testvérem. Minden jót!".

Troy Seele utoljára október 16-án lép fel az Iced Earth színeiben, a mexikói Knotfest-en. A banda addig is keresi a gitáros utódját. A vállalkozók ide kattintva jelentkezhetnek meghallgatásra.

Hamarosan lezajlanak az Iced Earth új nagylemezének előzetes munkálatai; a banda januárban veszi célba új stúdióját, az album felvételei végett. Jon Schaffer frontember korábban elmondta, hogy csapata következő, 12. nagylemeze várhatóan 2017 első felében jelenik meg, 'The Judas Goat' címmel. Erről bővebb infók hamarosan...

Másik hír, hogy az Iced Earth decemberben részt vesz az európai 'MTV Headbangers Ball' turnén, aminek keretében a budapesti Barba Negrába is ellátogatnak (erről bővebb infók itt), a Kataklysm, az Ensiferum és az Unearth társaságában.


Családi felelősségei okán kiszállt az ICED EARTH-ből Troy Seele gitáros
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás