Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [127. rész]


2016-08-27

Egy újabb bizonyíték, hogy a Bay Area-színtér nem kizárólag thrasher tehetségeket termelt ki magából.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 127. rész

BABYLON A.D. - 'Bang Go The Bells'

A Babylon A.D. egy 1988-ban alakult San Francisco-i hard rock banda, amit Derek Davis énekes-dalszövegírő, Dan De La Rosa és Ron Freschi gitáros-zeneszerzők, Jamey Pacheco dobos és Robb Reid basszusgitáros alapított, mint egy Bay Area-beli középiskolai hobbi-zenekar. 1989-ben azonban az Arista Records elnöke, a híres zeneipar mogul, Clive Davis is felfigyelt a bandára: első szerződésüket egy los angelesi koncertjük után kapták meg.

A Babylon A.D. bemutatkozó albumára olyan instant klasszikusok kerültek fel, mint a 'Bang Go the Bells', a 'Hammer Swings Down' és a 'The Kid Goes Wild' - ez utóbbi szerepelt például a népszerű Robotzsaru 2 c. film soundtrack-albumán is. A banda több rock- és metal-rádió lejátszási toplistáit is meghódította - 1989-es albumuk rövid időn belül aranylemez lett. A második nagylemez 'Nothing Sacred' címmel jelent meg 1992-ben. Erre az albumra további két aranyérmes single ('Bad Blood', 'So Savage the Heart') került fel. Az 1990-es elején a Babylon A.D. folyamatosan turnézott; klipjeiket rendszeresen sugározta az MTV; így a korabeli globális hard rock-közönség egyik legnépszerűbb bandájává nőtték ki magukat.

Miután lejárt szerződéük az Arista kiadóval, 1999-ben átigazoltak az Apocalypse Records-hoz, ahol kiadták a speciális, 'Live in Your Face' című válogatást, amire vegyesen kerültek fel amerikai koncertfelvételek és stúdiós dalok. Következő teljes értékű kiadványuk, az 'American Blitzkrieg' 2002-ben került a boltokba. Utóbbi két CD-jük fogadtatása hasonló volt a '80-as évek végi sikerekhez. Ezt megkoronázván, 2006-ban a zenekar megjelentette az 'In the Beginning' albumot, amire azon korai demó-felvételek újrarögzített változatai kerültek fel, melyen annak idején felkeltették az Arista Records figyelmét.

A sikerek ellenére a Babylon A.D. több éven keresztül szünetelt - Derek Davis frontember ezidő alatt három önálló albumot is kiadott. 2005-ben - James Pacheco dobossal közösen - felvettek egy blues-rock albumot, ami az 'American Blues Box' címet kapta. 2012-ben jelent meg Davis első teljes szólólemeze, a 'Re-Volt', amit Amerika- és Európa-szerte is nagyra méltattak a kritikusok. 2014-ben az énekes egy új banda élén tűnt fel: habár a Moonshine elsősorban blues zenében utazott, bemutatkozó lemezüket nem máshol rögzítették, mint Edward Van Halen hírhedt 5150 Stúdiójában. A Babylon A.D. gitárosa, Ron Freschi ekkoriban szintén egyéb projektjeivel volt elfoglalva: többek közt saját bandája, a Syrym albumain dolgozott.

A Babylon A.D. egy hosszabb kihagyás után 2014-ben állt újra össze, egy négyszámos EP, a 'Fresno, The Lost Sessions' felvétele erejéig. A banda ezzel egyidőben több neves fesztiválon is fellépett az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Később kiadtak egy új koncertlemezt is - 'LIVE@XXV' címen -, megünnepelvén fennállásuk 25. évfordulóját. 2015-ben felléptek a világhírű Monsters of Rock cirkáló-fesztiválon, ahol olyan legendák is színpadra álltak, mint a Y&T, a Tesla és a Night Ranger; ezután pedig egy teljes értékű USA-turné következett.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [127. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás