Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Szerződést bontott az earMUSIC kiadóval a SOTO együttes


2016-08-27

Napjaink egyik legtehetségesebb rockénekese, a többek közt a Malmsteen- és Rudi Pell-bandából, a Talisman-ból és a Journey-ből is ismert Jeff Scott Soto és aktuális bandája háza tájáról friss hírek érkeztek.

Jeff Scott Soto közölte, hogy két SOTO album kiadása után, a banda és az earMUSIC Records útjai különváltak (az okokat nem tudni). A csapat emellett azt is bejelentette, hogy elkezdték szervezni a jövő évi európai turnét; sőtmitöbb, új albumon dolgoznak.

A SOTO már az idei évet is aktív turnézással tölti, de amint a koncertek véget érnek, elindulnak a következő album munkálatai. A banda harmadik nagylemeze az 'Inside The Vertigo' és a 'Divak' folytatása lesz; a hírek szerint az előbbieknél keményebb irányzatú albumra kell számítani.

Friss hírek hamarosan...

A több mint 3 évtizede aktívan frontemberkedő, puerto ricoi származású Soto - annak ellenére, hogy szólóban már számos sikeres albumot adott ki - 2015 elején egy fiatal heavy és power metal zenészekből álló formációt hozott létre, SOTO névvel fémjelezve. Az új csapat elsöprő debütálása 2015. január 30-án volt esedékes: ekkor jelent meg az earMUSIC jóvoltából az 'Inside The Vertigo' album, amit a "power és a prog-metal, valamint a hatalmas groove-ok és a tökéletesített produkciós munka elegyeként" jellemeztek.

Eltelt egy év, lezajlott néhány turné, ezidő alatt pedig Soto aktív dalszerzést folytatott. 2016 januárjában friss hírek érkeztek: a SOTO április elsején 'Divak' címmel adja ki második nagylemezét.

Az új albumot ezúttal is maga az énekes és Edu Cominato dobos producelte; sőt a keverést is egy régi hangtechnikus partner, John Ellis végezte. Soto és Cominato mellett Jorge Salan (szólógitár), BJ (billentyűk, ritmusgitár) és David Z (basszusgitár) szerepel a lemezen; tehát nem változott a felállás.
 
Az új lemez első single-dalát, a 'FreakShow'-t az a Tony Dickinson írta, aki a SOTO legelső, 'The Fall' című számát is szerezte. Ennek debütálása dalszöveges videoklip formájában volt esedékes, január 29-én - premier lentebb. Az első hivatalos kisfilm március közepén jelent m
eg: a 'Weight Of The World' premierje szintén lentebb érhető el.

Íme a 'Divak' borítója és dallistája:

01. Divak (intro)
02. Weight Of The World
03. FreakShow
04. Paranoia
05. Unblame
06. Cyber Masquerade
07. In My Darkest Hour
08. Forgotten
09. SuckerPunch
10. Time
11. Misfired
12. The Fall From Grace
13. Awakened

A lemez elérhető digipakos változatban is - ezen az alábbi bónuszok kapnak helyet:

14. Final Say (live)
15. The Fall (live)
16. Break (live)
17. When I'm Older (live)
18. Stand Up (live)

A digitális verzió (iTunes/Apple Music) két stúdiós bónusz tracket tartalmaz: ezek 'My Life' és 'Cracking the Stone' címmel kerülnek fel a lemezre.

"Az elmúlt évben rengeteg düh és frusztráció gyülemlett fel bennem; nagyon sok doog felbosszantott... A SOTO-t pontosan arra találtam ki, hogy ezeket az érzelmeket levezethessem. Tudom, hogy nagyon sok fiatal és idősebb ember ugyanolyan gondolatokkal küzd, mint én; ezért ez a projekt különösképpen nekik szól. Nem arról van szó, hogy újra feltaláljuk a kereket; egyszerűen csak egy olyan együttes alkottunk, ahol zenei és mentális szempontból egy helyen lehet a szívünk..." - nyilatkozta korábban az énekes a SOTO projekt kapcsán.


Szerződést bontott az earMUSIC kiadóval a SOTO együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás