Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [128. rész]


2016-08-31

Dallamos heavy metal Dániából, a Royal Hunt, a Pretty Maids és az Evil Masquerade nyomán.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 128. rész

MISSING TIDE - 'Follow The Dreamer'

A 2007-ben alakult, dán hard rocker all-star csapatot ex-Royal Hunt, Evil Masquerade, Pretty Maids és Manticora tagok alkotják, akik 2009-ben látták elérkezettnek az időt, hogy kiadják közös bandájuk debüt-albumát.

A Missing Tide tulajdonképpen nevezhető a legendás Royal Hunt zenekar "mellék-bandájának", ugyanis az alap-bandából három tag is részt vesz benne: Henrik Brockmann az első két RH-albumon énekelt; Jacob Kjaer 10 éven keresztül (1993-2003) gitározott a csapatban; Alan Tschicaja dobos pedig a 2003-as 'Eyewitness' albumon játszott. Ez utóbbi 2006 óta oszlopos tagja a veterán Pretty Maids-nek is. A Missing Tide basszusgitárosi posztját a Manticora és az Evil Masquerade ex-tagja, Kasper Gram tölti be.

Bemutatkozó, 'Follow The Dreamer' című lemezük a koppenhágai D-Mansion és Bad Sound stúdiókban került rögzítésre. A producer és a keverő maga a basszusgitáros, Jacob Kjaer volt. A borítót Bina Sveda tervezte. A megjelenés 2009. november 6-án volt esedékes, a Lion Music kiadó gondozásában.

A debütáló albumon a Missing Tide zenészei bemutatják, hogyan sikerült a '80-as évek hard rock és heavy metal univerzumában gyökerező zenét kreálniuk; egy olyan produkciót, amely egyben friss és naprakész is. A 'Follow The Dreamer' 11 nótája kemény gitár-riffekre és egységes ritmus-szekciókra épül, amelynek közepén erős dallamok fekszenek. Ezeket egybevetve tehát, a 'Follow The Dreamer' - minden tekintetben - egy nagyszerű rock-album, amiből kiderül, hogy az egykori Royal Hunt-os / Evil Masquerade-es srácok egy fikarcnyit sem vesztettek fiatalkori lendületükből; sőtmitöbb, azokat a tapasztalatokat kamatoztatják, amit az anya-bandák fénykorában vettek magukhoz.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [128. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás