Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [129. rész]


2016-09-04

Ma az egyik legtehetségesebb, egyben leginkább alulértékelt technikás death metal banda egyik számát hallgatjuk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 129. rész

SCEPTIC - 'Only Lies'

A Sceptic egy krakkói technikás death metal zenekar, amit 1994-ben alapított Jacek Hiro gitáros. '99 és 2005 között négy nagylemezt adtak ki; ezek közül a legismertebb a 2001-es 'Pathetic Being'.

A bandában az elmúlt 20 évben közel 25 zenész fordult meg. Hiro mellett azonban csak Paweł Kolasa basszusgitáros az egyetlen, aki az alapítás óta tagja a csapatnak. 2004 óta Weronika Zbieg a Sceptic énekese - utolsó, 'Internal Complexity' (2005) című albumukon tehát már női ének hallható. Zbieg elődje az a Marcin Urbaś volt, aki egy nemzetközileg is elismert, sikeres sportoló / atléta (200 méteres távfutáson ő tartja a lengyel rekordot). Kiválásának oka épp az volt, hogy sport-karrierjére tudjon koncentrálni; habár 2009-ben visszavonult a profi atletikától.

Annak ellenére, hogy a (jelenleg) Daniel Kesler gitárossal és James Stewart (Vader) kiegészült Sceptic soha nem oszlott fel, 2005 óta nem adtak ki hivatalos albumot. 10 évvel később 'Nailed To Ignorance' címen készítettek egy négy-számos demót, amit teljes egészében közzétettek a SoundCloud-on.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [129. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás