Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NIVA - új dalt tett közzé az egykori Lion's Share énekes, Tony Niva


2016-10-27

A svéd Lion's Share zenekar korábbi (2000-2004) énekese, Tony Niva és saját AOR-formációja, a Niva október 28-án adja ki hatodik, 'Atmospherical' című stúdióalbumát.

Niva a '90-es évek elején a Axia együttes élén tűnt fel; később pedig a Lion's Share énekese lett - az ő hangja hallható a banda egyik legsikeresebb albumán, a 2001-es 'Entrance'-en. Ének-stílusára nagy hatással volt Ronnie James Dio, Joe Lynn Turner és Geoff Tate. Tehetségét a '90-es évek dereka óta szólóban is rendszeresen bizonygatja saját, Niva nevezetű bandájában, ami 1994-ben adta ki debütáló, 'No Capitulation' című albumát (amin nem más, mint a Europe dobosa, Ian Haugland játszott). Lion's Share-ből való kilépése után néhány évre visszavonult a zeneipartól, de 2011-ben részt vett a svéd Eurovíziós Dalfesztivál selejtezőjében, ahol annak ellenére, hogy néhány populáris előadó ellenében alulmaradt, új dalszerző-társakra lelt, és kiadta a visszatérő Niva-albumot, a 'Gold From the Future'-t (ami Amerikában és Európában Oxygen zenekar-név és 'Final Warning' cím alatt jelent meg).

"1994 és 2011 között leginkább az IT-bizniszben építgettem karrierem, ezért abban az időben nem tudtam valami sokat foglalkozni a zenével” - nyilatkozta Tony. “Miután azonban megjelent a második Niva album, rögtön megírtam és kiadtam további kettőt: a 'Magnitude'-ot (2013) és az 'Incremental IV'-t (2014). Ezután előszedtem 1995-ben félretett felvételeim, és kiadtam őket a 2015-ös 'No Capitulation: Relievin' Rain' (2015) albumon. 2016-ben pedig egy teljesen új reinkarnációval tér vissza a Niva. Ezen az új albumon kibővítem zenei horizontom. Másfajta produkció, keményebb hangzás... Ennek többek közt az az oka, hogy ezúttal Lars Chriss-szel, régi Lion's Share-időkbeli barátommal dolgoztam együtt”.

Az új Niva album Tony saját kiadója, a Niva Music Group és az AOR Heaven közreműködésében jelenik meg, október 28-án, pénteken. Az 'Atmospherical' című lemez kapcsán a frontember hozzátette: "Korábbi lemezeimhez képest itt inkább egyfajta melodic-metal stílussal találkozhattok. Jóval keményebb, riff-központúbb és kevésbé billentyű-orientált dalokra kell számítani".

Az albumon Niva énekel, Lars Chriss (Overland, Chris Ousey, Seven, Lugnet) gitározik és dobol, Andy Loos (Glory, Covered Call, Seven) basszusgitározik. Billentyűkön pedig a szintén egykori Lion's Share tag, Kay Backlund, illetve Fredrik Bergh működik közre. Két dalban vendég-vokalistaként feltűnik a Seven énekese, Mick Devine is. Az albumra felkerült a Lion's Share 1988-as debütáló single-dala, az 'I'm On A Roll' újradolgozott változata is. Íme a borító és a teljes tracklista:

01. Dressed To Kill
02. Déjà Vu
03. Spirit Of The Night
04. Forbidden Lover
05. I'm On A Roll
06. Evil Rose
07. Raise Your Voice
08. The Mountain
09. Play Our Songs
10. Wall Of Bricks
11. Long Road To Hell & Back (japán bónusz track)

A 'Dressed To Kill' című számba itt, a 'Déjà Vu' dalba itt, a 'Forbidden Lover'-be pedig itt lehet belehallgatni. Az előbbi dalhoz hivatalos videoklip is készült:


NIVA - új dalt tett közzé az egykori Lion's Share énekes, Tony Niva
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás