Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ANGELS OR KINGS - új lemezzel készült a brit AOR banda


2016-09-04

'Go Ask The Moon' címmel látta el vadonatúj, "fertőzően dallamos" albumát az Angels Or Kings.

Az Angels Or Kings a '80-as évek végén alakult Manchesterben. Eleinte főként Nagy-Britannia-szerte volt ismert a banda - annak idején több demót is felvettek; ezen dalaikkal turnéztak Angliában, többek közt a Dare és a Danger Danger előzenekaraként. Annak ellenére, hogy több kiadó is érdekelt volt az AOK leigazolásában, a '90-es évek elején bekövetkezett zeneipari fordulat következtében feloszlott a csapat.

Az Angels Or Kings három eredeti tagja végül 2011-ben állt újra össze: egy új énekessel nekiláttak első teljes értékű nagylemezük megírásának, felvételeinek. Az album több éven keresztül készült, de végül egy sikeres lemezszerződés révén 2014-ben megjelenhetett a 'Kings of Nowhere', aminek dalait sűrűn játszották a brit rádiók is. Az újonnan jött sikerek odáig vezettek, hogy az Angels Or Kings-et kérték fel a legutolsó Firefest (2014) főzenekarának. Ezen a rendezvényen értékesítették első körben a 'Kings of Nowhere' albumot, aminek stílusát és hangzását olyan legendák lemezeihez hasonlították a rajongók és a kritikusok, mint a Journey, a Foreigner és a Harem Scarem. A 'Kings of Nowhere' több patinás szaklapban is felkerül az 'Év albuma' listájára - ilyen például a Classic Rock, a Powerplay és az AOR Underground. Néhány nagyszabású koncertet követően a banda fellépett a 2015-ös HRH AOR fesztiválon is.

Kamatoztatván ismeretségeiket és sikeres szerepléseiket, az Angels Or Kings tagjai 2016-ban új lemezszerződést kötöttek az AOR Heaven kiadóval; majd júliusra felvették második stúdióalbumukat, a 'Go Ask the Moon'-t, amire 11 vadonatúj nóta került fel. A produceri munkákat ezúttal is Steve Kenny gitáros végezte, a wolverhamptoni Shabby Road és Mad Hat stúdiókban. A keverés és a hangtechnikai utómunkálatok Sheena Sear és Mark Stuart nevéhez fűződnek (mindketten a legendás Magnum zenekar köreiből ismertek).

A banda október végén mutatja be a 'Go Ask the Moon' első single-dalát. Ezzel egyidőben lépnek fel a nottinghami Rockingham fesztiválon; és ugyanekkor (október 30-án) jelenik meg az új album.

A jövőbeni koncerteken Dave Ellis billentyűs, Daniel Bate basszusgitáros (a két új tag), valamint Baz Jackson énekes, Tony Bell és Steve Kenny gitárosok, illetve Andy Chemney dobos áll színpadra az Angels Or Kings nevében.

Hamarosan jönnek a friss dal-premierek, de a banda Facebook-oldalán már bele lehet hallgatni három új számba!


ANGELS OR KINGS - új lemezzel készült a brit AOR banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás