Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Lemmy előtt tisztelgett Brazíliában a Motörhead dobosával kiegészült SCORPIONS (videó)


2016-09-04

A Motörhead-ből ismert Mikkey Dee a Scorpions eredeti ütőse, James Kottak helyét vette átmenetileg át: így lépett fel a legendás banda szeptember 3-án, São Paulo-ban.
 

A Scorpions énekese, Klaus Meine nemrég elmondta: "Szeretnénk James társaságában folytatni a 'Return To Forever' album turnéját, de rá kellett jönnünk, hogy ennél fontosabb az ő egészsége. Ezért gyors felépülést kívánunk neki! Remélhetőleg ősszel már újra vele léphetünk színpadra".

Kottak-ot az amerikai turné erejéig a Motörhead-hez 1992-ben csatlakozott, svéd származású dobos, Mikkey Dee helyettesíti. A jelenlegi dél-amerikai Scorpions-turné szeptember 3-án ért Brazíliába: a banda szombaton a São Paulo-beli Citibank Csarnokban adott koncertet. A műsor alatt elhangzott egy Lemmy-emlékblokk, melynek során a csapat eljátszotta a Motörhead klasszikus 'Overkill' dalát. Íme a performansz felvétele:

James Kottak 2014 novemberében csatlakozott újra a Scorpions felállásához, miután egy hónapot börtönben ült Dubaiban, az iszlám vallás sérgetéséért. A dobos nem mellesleg évek óta komoly alkohol-problémákkal küzd - jelenleg is ennek okán marad távol a színpadtól.

Mint arról beszámoltunk, a legendás Scorpions 2016. október 18-án lép fel először az ausztrál kontinensen: a Melbourne-beli Palais csarnokban adnak nagyszabású koncertet. A történelmi bulira hivatalosan július 29.-től lehet jegyet váltani, de a Rock Zone fan-klub tagjai már négy nappal ezt megelőzően lefoglalhatják belépőjüket.

A Live Nation által szervezett koncerten a zenekar aktuális turné-felállása - Klaus Meine énekes, Rudolf Schenker és Matthias Jabs gitárosok, Mikkey Dee dobos (Motörhead) és Pawel Maciwoda basszusgitáros - áll színpadra.

A Scorpions február 17-én indította idei világkörüli turnéját, amit fennállásuk 50. évfordulója alkalmából rendeznek meg (a körút európai felvonása keretében, február 29-én Budapestre is ellátogatott a legendás banda).

Május elején Észak-Amerika felé vette az irányt a zenekar, amely a körúton a Motörhead svéd származású dobosával, Mikkey Dee-vel állt színpadra. Június elején felléptek Mexikóban is; utána pedig visszatértek Európába, egy nagyszabású nyári fesztivál-turnéra.

Az októberi ausztrál kiruccanás előtt - szeptember elsejétől 15.-ig - Dél-Amerikában turnézik a Scorpions; november végén pedig visszatér hazájába: a világkörüli körút utolsó koncertjét a berlini O2 színpadán rendezik meg.

A soron következő koncertekről itt lehet informálódni.

 

Lemmy előtt tisztelgett Brazíliában a Motörhead dobosával kiegészült SCORPIONS (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás