Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Words Fail Me' címmel mutatott be új klipet a SKYCLAD


2018-07-03

A folk metal műfaj egyik brit zászlóvivő csapata, a Skyclad tavaly kiadta visszatérő, 13. stúdióalbumán, amiről most új videoklip jelent meg.

A brit Skyclad egyértelműen a folk metal zene zászlóvivőjeként tartható számon - konkrétan a világ első ilyen stílusú bandája voltak. Az 1990-ben alakult csapat mindeddig 12 nagylemezt adott ki. Eleinte (2001-ig) Martin Walkyier énekes vezette a felállást, de később a ritmusgitáros, Kevin Ridley vette át a mikrofont. A Skyclad az elmúlt 25 esztendőben többszáz koncertet adott Európa-szerte, 2016 tavaszán pedig nekiláttak újabb nagylemezük megírásának.

A banda legújabb, 'Forward into the Past' című stúdiólemeze már a Listenable Records jóvoltából jelent meg, 2017. április 28-án, mint a 2009-es 'In the... All Together' folytatása. A 13. Skyclad lemez fémjelzi Dave Pugh gitáros visszatérését.

Steve Ramsey gitáros / dalszerző korábban elmondta: "Az új album egy tucat új dalt tartalmaz, de olyan demókat is újrarögzítettünk, amiket eredetileg 2011-2012 környékén írtunk és vettünk fel. Sőtmitöbb, néhány olyan zenei betét is felfedezhető az albumon, ami a '90-es évek közepén valahogy lemaradt a lemezeinkről! Annyit továbbá tudni kell, hogy annak ellenére, hogy a közelmúltban több "old-school" bulit is lenyomtunk, az új LP még nem egy vérbeli thrash-album... de ugyanakkor nem is az a tipikus folk metal lemez sem. Kihasználtuk minden adott feltételeinket - ugyanis három gitárossal, több vokalistával, billentyűsökkel, basszusgitárossal és dobossal dolgoztunk -, hogy egy olyan albumot tegyünk le az asztalra, ami 100%-ban Skyclad, de mégis kicsit más, különleges".

Az új album borítóját Duncan Storr (Edge Of Sanity, Rage, Hawking) készítette. Az illusztráción egy fából és levelekből álló emberi arc rajzolódik ki. Ennek kapcsán Kevin Ridley elmondta: "A "zöld ember" vagyis a "mesemondó" tradícionális imázsát használtuk fel központi figuraként (legalábbis itt, Nagy-Britanniában ez a karakter egy igazi legenda); ezzel szeretnénk kihangsúlyozni az ember és a természet közti független kapcsolatot, amit a hagyomány szerint is jelent ez az alak".

A tracklista:
01. A Storytellers’ Moon (intro)
02. State Of The Union Now
03. Change Is Coming
04. Starstruck?
05. A Heavy Price To Pay
06. Words Fail Me
07. Forward Into The Past
08. Unresolved (instrumentális)
09. The Queen Of The Moors
10. Last Summer’s Rain
11. The Measure
12. Borderline
13. A Storytellers’ Moon (outro)

A Skyclad jövőbeni turnéinak dátumai és állomásai a Facebook-on érhetők el.

Az új lemezről elsőként a 'Change Is Coming' című szám látott napvilágot, hivatalos dalszöveges videó formájában. A Fernando J. Martinez által szerkesztett klipben "a világ jelenlegi állapotát ismerhetjük meg, egy "breaking news" stílusú TV-híradó révén. Szintén ő rendezte a banda 2018 júniusában bemutatott, 'Words Fail Me' című számának kisfilmjét is. Íme a premierek:

Korábban megjelent a 'Starstruck?' című szám hivatalos videója is, aminek kapcsán Kevin Ridley elmondta: "Jelenleg is zajló lemez-promóciós tevékenységeink részeként mutatjuk most be a ‘Starstruck?’ című szám hivatalos videoklipjét. A kisfilmet ezúttal is Fernando J. Martinez producerrel forgattuk, de ebben az esetben kissé más megközelítéssel álltunk a dolgokhoz, a ‘Change Is Coming’ videójához képest".

Másik hír, hogy nemrég megjelent egy 'A Bellyful Of Emptiness - The Very Best Of The Noise Years 1991 – 1995' című dupla-lemezes kollekció, amit a nemrégiben újjáélesztett Noise Records gondoz. Ahogy azt a szett címe is elárulja, a kiadványon a Skyclad korai, Noise Records szárnyai alatt töltött éveinek legnagyobb slágerei kaptak helyet.

A banda jelenlegi felállása így néz ki:

Kevin Ridley - ének
Georgina Biddle - hegedű
Steve Ramsey - gitár
Dave Pugh - gitár
Graeme English - basszusgitár
Arron Walton - dobok


'Words Fail Me' címmel mutatott be új klipet a SKYCLAD
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás