Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BLACK EARTH - koncert DVD-n dolgozik az Arch Enemy klasszikus felállása


2016-09-13

Az Arch Enemy gitárosa, Michael Amott nemrég bejelentette a banda eredeti énekese, Johan Liiva visszatérését; méghozzá egy turné-képes Black Earth nevezetű együttes formájában.

"Nagyon örülünk, hogy végre bejelenthetjük új, Black Earth nevezetű projektünket, ami a koncerteken az Arch Enemy első három albumairól fog játszani dalokat. Ez egy igaz, old-school, ’90-es évekbeli felállás! Májusban kezdünk egy intenzív japán turnéval!"- közölte év elején Amott, aki ekkor egyúttal közzétette az új banda első turnéjának részleteit.

A Black Earth felállása azonos az Arch Enemy eredeti line-upjával: tehát az Amott-testvérek (Michael és Christopher) gitároznak, Liiva énekel, Daniel Erlandsson (Paradise Lost, The Haunted) dobol és Sharlee D’angelo basszerozik.

A Black Earth első turnéja keretében, májusban egy hét állomásból álló japán túrát járt be (a banda első, tokiói koncertjére mindössze egy óra alatt elkelt az összes jegy). Minderről itt írtunk bővebben.

Most kiderült, hogy a csapat mind a hét japán koncertet professzionális kamerákkal rögzítette - a közeljövőben pedig egy válogatott felvétel jelenik meg DVD-n. Jelenleg a hang- és kép-anyag vágása, keverése zajlik. Michael ezzel kapcsolatban a következőket jelentette: "Jelenleg Staffan Karlsson-nal dolgozunk stúdiónkban. A japán turné felvételei kiválóan sikerültek, és a keverés is nagyon jól halad. Alig várjuk már, hogy ti is hozzájuthassatok ehhez az anyaghoz".

A szóban forgó koncert DVD várhatóan 2017 elején jelenik meg, egy egyelőre ismeretlen kiadó jóvoltából. További infók hamarosan...

A Black Earth debütáló turnéján egyébként így nézett ki a szettlista:

01. Black Earth
02. The Immortal
03. Dead Inside
04. Pilgrim
05. Sinister Mephisto
06. Tears of the Dead
07. Diva Satanica
08. Angelclaw
09. Let the Killing Begin
10. Bury Me an Angel
11. Dark Insanity
12. Eureka
13. Idolatress
14. Cosmic Retribution
15. Demoniality
16. Transmigration Macabre
17. Time Capsule
18. Fields of Desolation

Ráadás:
19. Aces High (Iron Maiden feldolgozás)
20. Beast of Man
21. Silverwing
22. Bridge of Destiny

A május 23.-i, Osaka-beli koncerten készült rajongói felvételek itt láthatók:

A japán turné végeztével Liiva az alábbiakat közölte: "Az első Arch Enemy album 20. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi turné sikeresen lezajlott. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen remekül alakult minden, de sajnos rendkívül gyorsan eltelt ez a néhány nap. Majdnem két hét... swooosh... ilyen gyorsan! Hét koncertet adtunk hat különböző városban, ebben a fantasztikus országban. Külön kiemelném Sapporo-t, mivel itt az AE korábban sosem járt; tehát az a koncert igazán varázslatos élmény volt. Köszönjük MINDENKINEK, aki eljött a koncertekre; és természetesen azoknak is, akik lehetővé tették számunkra ezeket a bulikat. Voltak olyan rajongók, akik 2-3 koncertre is ellátogattak, de beszélgettem egy lánnyal, akinek az ÖSSZES bulira volt jegye!! Egyszerűen hihetetlen... de most haza kell térnünk. Köszi még egyszer! Szeretünk benneteket!".

Az Arch Enemy tavaly fellépett a 2015. október 10. és 11. között megrendezett, japán Loud Park fesztiválon. A Saitama-beli performansz során a banda szintén a régi felállásával állt színpadra; ugyanis az egykori énekes, Johan Liiva, valamint az ex-gitáros, Christopher Amott (Armageddon) volt a csapat vendége. (Liiva 2000-ben lépett ki a zenekarból - helyére érkezett a banda első női énekese, Angela Gossow. Christopher Amott először 2005-ben szállt ki az Arch Enemy-ből, majd két év múlva újra visszatért, de 2012-ben véglegesen távozott; habár 2014-ben újra színpadra állt testvére bandájával.)

A tavaly októberi japán koncerten az Arch Enemy eredeti formációja (Alissa White-Gluz énekesnő és Jeff Loomis gitáros híján) a klasszikus 'Fields Of Desolation', 'Bury Me An Angel' és 'The Immortal' című dalokat adta elő. Íme a reunion rajongói felvételei:


BLACK EARTH - koncert DVD-n dolgozik az Arch Enemy klasszikus felállása
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás