Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ALBEZ DUZ - hallgasd meg a német okkult doom-rock banda új dalát!


2019-04-16

'Enigmatic Rites' címmel készült el az új ópusz.

A magukat "okkult doom-rock" bandának tituláló Albez Duz együttes Berlin sötét szegleteiben alakult a 2006-os évben. Az alapító, Eugen "Impurus" Herbst (ex-Cryogenic) eredetileg egy egy-személyes mellék-projektnek szánta a formációt, de a banda epikus debütáló albumán (2009) már egy énekes, Lars Kaeding is közrejátszott. Kaeding két évvel később tüdőrákban elhunyt; így a csapat egy időre visszavonult, de Herbst nem állt le az Albez Duz dalok írásával. A frontember később megismerkedett Alfonso Brito-val, akinek hangja tökéletesnek bizonyult a projekt újjáélesztéséhez. 2014 szeptemberében a duó elkészítette a mások Albez Duz lemezt: a 'The Coming Of Mictlan' az Iron Bonehead Records jóvoltából kelt életre. Nem sokkal a megjelenés után színpadon is bemutatkozott a banda.

Az Albez Duz [félnémet nyelvű kifejezés - jelentése: 'Hattyúzaj'] a következő két évben olyan metalbandák előtt lépett fel, mint a Primordial, a Swans, a Bölzer, az Ascension és a Hexvessel. A berlini csapat így rövid időn belül az európai underground metal-színtér egyik meghatározó formációjává nőtte ki magát, mind a rajongók, mind a kritikusok szemében.

Az Albez Duz 2016-ra készült el harmadik albuma, a 'Wings of Tzinacan' munkálataival, melyek a müncheni Source Stúdióban zajlottak, Michael Zech (Secrets Of The Moon, Triptykon, Ascension) hangmérnök közreműködésében. Egyúttal egy harmadik tag, Julia Neuman gitáros is csatlakozott a felálláshoz; így még erősebb lett a hangzás, és kialakult a végleges "power-trió". A 'Wings of Tzinacan' 2016. október 28-án jelent meg, az amerikai Listenable Records jóvoltából.

2019-ben tehát egy újabb fejezet nyílik a nemzetközi doom szcéna könyvében: immáron kijelenthető, hogy méltó kihívója akadt ugyanis a Saint Vitus, a Count Raven, a Tiamat, a Hawkwind, a Jex Thoth és a Pentagram klasszikus lemezeinek!

A banda soron következő, negyedik nagylemeze 'Enigmatic Rites' címmel lát napvilágot, 2019. április 19-én, szintén a Listenable Records jóvoltából. Íme a borító és a dallista:

01. Rites of hidden souls
02. Wandering soul
03. Participation mystique totalitaire
04. When the bird fledges
05. Surrender
06. Emperor is blind

Alább meghallgatható a lemez nyitó-tétele, a 'Rites of hidden souls':

A banda korábbi lemezeit a Bandcamp-en lehet meghallgatni és megvásárolni.


ALBEZ DUZ - hallgasd meg a német okkult doom-rock banda új dalát!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás