Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SHINING - új videoklippel jelentkezett a norvég "blackjazz" banda


2016-09-25

A Shining (ami nem összekeverendő az azonos nevű svéd black metal csapattal) 'House of Control' címmel tette közzé vadonatúj videoklipjét.

A 'House of Control' című szám a Shining tavaly októberben megjelent 'International Blackjazz Society' albumán szerepel.

"Remek érzés, hogy végre hivatalos videoklipünk is van a 'House of Control' című számhoz, lévén ez a dal személy szerint nekem nagyon sokat jelent" - nyilatkozta a Shining frontembere, Jørgen Munkeby. "Nem csak a dalszövegek személyes hangvételűek, de zenei tekintetben is egy változatosabb, dallamosabb tájképet varázsoltunk. Eleinte fogalmunk sem volt, hogyan fog a gyakorlatban szólni ez az új irányzat, de aztán a végén mégis mindannyiónknak ez lett a kedvenc száma az új albumról. Arról nem is beszélve, hogy remekül éreztük magunk a klip forgatásas közben; most pedig izgatottan mutatjuk be nektek ezt a fasza kis alkotást!".

Ahogy a Venom megalkotta a black metalt a '80-as évek elején, a Shining tagjai is épp annyira büszkék arra, hogy nevükkel fémjelezhető a "blackjazz" műfaj (ez volt 2010-es toplistás albumuk címe is). A 'Blackjazz'-t követően, 2013-ban jelent meg a szintén sikeres 'One One One'; a tavalyi évben pedig eljött az idő egy újabb stúdióalbumra, ami összességében a hetedik a sorban!

Az új, 2015. október 16-án kiadásra került Shining album az 'International Blackjazz Society' címet kapta. Az anyag keverését ezúttal is Sean Beavan (Depeche Mode, A Perfect Circle, Slayer, stb.) végezte; a maszterizálásért pedig a los angelesi Tom Baker (Nine Inch Nails, Deftones, Beastie Boys, stb.) felelt.

Nem sokkal az új lemez megjelenése előtt, a banda közzétett első hivatalos single-dalát, a 'The Last Stand' zenéjét takarja. A 'The Last Stand'-et ingyenesen le lehet tölteni abban az esetben, ha online megrendeljük az 'International Blackjazz Society' albumot (CD, bakelit, digipak vagy akár digitális formában).

A 'The Last Stand' videoklipje október 27.-re készült el. A lent látható, nyugalom megzavarásására alkalmas kisfilmben - amit Mitch Massie (The Dillinger Escape Plan, The Locust, stb.) rendezett - a "Nemzetközi Blackjazz Közösség értékeibe és mítológiájába" nyerhetünk betekintést. A klipben a közösség egyik tagja "rituális módon gyilkolászik" annak érdekében, hogy megszerezze a szervezet legmagasabb rangját.

A banda később egy másik single-dalt is bejelentett az albumról - a 'Last Day' kapcsán Jørgen Munkeby frontember elmondta: "Ez egy igazán erős, pörgős nóta, amit mindig nagy élvezettel játszunk élőben. Csak néhányszor adtuk eddig elő, de a közönség minden alkalommal totálisan megőrült!".

A Shining soron következő európai turnéjának dátumait és állomásait itt lehet megtalálni.

Néhány hónapja arról számoltunk be, hogy a Shining 2015. június 21-én, vasárnap, az év leghosszabb napján tovább bővítette a legextrémebb performanszok rekord-listáját: a banda egy grandiózus sziklán adott koncertet a Skandináv-hegység egy 700 méter magas pontján... Erről bővebben itt írtunk.

A Shining együttes neve néhány évvel ezelőtt szintén egy szokatlan hír kapcsán került a címlapokra: a legendás norvég pop-rocker A-ha együttes tagjai kedvenc bandájuknak választották őket; így az előbbi búcsúturnéján Jørgen Munkeby csapata lehetett az elsőszámú előzenekar.


SHINING - új videoklippel jelentkezett a norvég
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás