Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PAIN OF SALVATION - toplistákon az 'In the Passing Light of Day' album


2017-01-25

A svéd progresszív rockerek a magasan elismert producer, Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Strapping Young Lad) közreműködésében alkották meg új lemezüket.

A banda új albuma tehát az 'In the Passing Light of Day' címet kapta - megjelenése 2017. január 13-án volt esedékes, az InsideOut Music kiadó gondozásában.

Az első heti eladások alapján az alábbi országok toplistájára került fel az új album:

Németország: #28
Franciaország: #70
Hollandia: #86
Olaszország: #56
Svájc: #28
Belgium (Flemish): #82
Belgium (Wallonian): #79
Svédország (fizikai kiadványok listája): #42
Sweden (hard rock albumok listája): #20
USA (Billboard Heatseekers): #9

Daniel Gildenlöw frontember korábban az alábbi státusz-riporttal jelentkezett az album kapcsán: "A felvételek során egy remek producer, Daniel Bergstrand segített minket. Ez a kooperáció épp olyan volt, mint egy mennybéli áldás... Daniel is épp annyira izgatottan állt munkába velünk, mint mi vele. Ez az album egyébként egyfajta visszatérés részünkről, a keményebb gyökerek irányába... mondhatni bosszút állunk! Egyébként mindannyian úgy érezzük, hogy most egy újabb, erősebb fejezet nyílik bandánk történetében".

Koncepcióját tekintve, az új Pain Of Salvation album a frontember halálközeli élményét részletezi; Gildenlöw-nek ugyanis 2014-ben egy majdnem halálos betegséggel kellett megküzdenie. A narratíva tehát maga a kórházi ágy; a zenei és dalszövegi témák pedig azokat az érzéseket mutatják be, melyek a halál gondolatával, az élet elmúlásával küzdő emberekben forronganak.

Daniel a következőképpen nyilatkozott: "Ami eredetileg egy idegesítő fertőzésnek indul, abból végül, mindössze néhány órán belül olyan betegség lett, ami akár a halálomat is okozhatta volna. Annak ellenére, hogy a lemez hangulata ennek megfelelően alapjában véve sötét, ezek a dalok bemutatják az elkerülhetetlen átalakulás szépségét. További tele van reménnyel ez a dal-kollekció - és legyen ez a remény naív, de mindig bizakodnunk kell egy szebb holnapban".

Az 'In The Passing Light Of Day' megjelent normál CD-n, digitálisan, dupla LP-n, valamint speciális mediabook változatban, aminek 48 oldalas szövegkönyvében megtalálhatjuk Gildenlöw narratívájának leírását, valamint az összes dalszöveget.

Alább megtekinthető az új album első előzetese; itt pedig a borító és a dallista:

01. On A Tuesday
02. Tongue Of God
03. Meaningless
04. Silent Gold
05. Full Throttle Tribe
06. Reasons
07. Angels Of Broken Things
08. The Taming Of A Beast
09. If This Is The End
10. The Passing Light Of Day

Az album első single-dala / videoklipje, a 'Meaningless' november közepén debütált. A kisfilmet Joakim S. Hammond és Love Fagerstedt (Lynx Pictures) producelte és rendezte.

"Büszkén mutatjuk be következő albumunk, az 'In The Passing Light Of Day' első videoklipjét. Love és Joakim, és a teljes stáb csodálatos munkát végzett - örök hála nekik. Ugyanúgy, mint azoknak a nagyszerű Pain Of Salvation-fanoknak, akik részt vettek ebben a kisfilmben".

Az újabb videoklipet a 'Reasons' című számhoz forgatta a banda. A premier alább elérhető:

A Pain Of Salvation tavaly januárban adta ki 'Falling Home' című fél-akusztikus albumát. Azóta megjárta Dél- és Észak-Amerikát, Európát, legutóbb pedig Oroszországot is a banda. 2016 nyarára két performansz volt beütemezve, de az új lemez promóciójával, jövő év elején egy nagyobb szabású körútra indul a zenekar. Az album első európai lemezbemutató turnéja 2017 márciusának végén indul. Íme a körút hivatalos plakátja:

A banda 2016. július elsején kiadta 2002-es 'Remedy Lane' albumának speciális, újrakevert változatát, amit 'Remedy Lane Re:visited (Re:mixed & Re:lived)' címmel láttak el. A dupla-lemezes kiadványra az eredeti album teljes, Jens Bogren által újrakevert változata, valamint a banda 2014-es ProgPower USA fesztiválos fellépésének teljes hanganyaga került fel. A különleges, összesen 142 perc játékidejű szett megjelent dupla CD-n, digipakban, digitálisan és dupla bakeliten is.


PAIN OF SALVATION - toplistákon az 'In the Passing Light of Day' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás