Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Orlando-ban lépett fel a 'To Hell With The Devil' 30. évfordulóját ünneplő STRYPER


2016-10-02

A veterán metalbanda harmadik nagylemeze, a 'To Hell With The Devil' 1986. október 24-én jelent meg. A kerek évforduló alkalmából az eredeti tagok idén újra magukra öltötték sárga-fekete ruhájukat.

A Stryper szeptember 30-án, pénteken az Orlando-beli Lake Buena Vista-ban, a House Of Blues színpadán adott koncertet. Íme néhány rajongói felvétel a buliról:

Az Engima Records által kiadott, Grammy-díjra jelölt 'To Hell With The Devil' album a Stryper harmadik sorlemeze. Ez volt a világ első keresztény metal-albuma, ami platina státuszt ért el. 1987-ben, a lemez két vezető single-dala, a 'Free' és a 'Honestly' az MTV legfelkapottabb videójának számított, de hasonlóan nagy sikereket ért el a 'Calling On You' című klip is. Ezáltal a Stryper lett az első banda, amely két egymást követő single-dallal egyszerre szerepelt a zenecsatorna top 10-es listáján.

"A 'To Hell With The Devil' szó szerint megváltozatta az életünket" - nyilatkozta Michael Sweet frontember. "A turnézást eleinte kisebb színházakban és klubokban kezdtük, de amint megjelent harmadik lemezünk, rövid időn belül a világ legnagyobb csarnokainak színpadán találtuk magunkat. Azelőtt a legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ezek a dalok és videoklipek ilyen nagy hírnevet adnak nekünk; főleg hogy mindezt a mainstream piacon...".

A William Morris Endeavor (WME) koncertszervező cég az album 30. évfordulója alkalmából nemrég szerződést kötött a Stryper zenekarral. Ennek értelmében 2016 őszén egy nagyszabású észak-amerikai körúton elevenítik fel a klasszikus lemezt. A www.stryper.com oldalon bővebb infókat lehet találni a soron következő koncertekről.

Eltérően a '80-as évek hasonló stílusú bandáitól, a Stryper felállását jelenleg is az eredeti négy alapítótag alkotja: Michael Sweet énekes-gitáros, Robert Sweet dobos, Tim Gaines basszusgitáros és Oz Fox gitáros 1984 óta zenél együtt. Korai lemezeikből több mint 10 millió példány kelt el világszerte; de a legsikeresebb mégis a 'To Hell With The Devil' volt - épp ezért idén egy grandiózus ünnepre kell számítaniuk az amerikai rajongóknak! Nem véletlen, hogy a zenekar tagjai hamarosan újra magukra öltik a legendássá vált sárga-fekete kosztumöket.

Az ünnepi turné dátumait és állomásait augusztus 17-én jelentették be. A körút szeptember 19-én kezdődött, és november 12-én ér véget. A beosztás itt érhető el.

Mint az nemrég kiderült, a Stryper a szóban forgó turnét követően határozatlan odőre visszavonul. Az ezzel kapcsolatos közlemény így szól: "Mint azt már jól tudjátok, hamarosan megünnepeljük 'To Hell With The Devil' albumunk 30. évfordulóját. Annak ellenére, hogy nagyon izgatottak vagyunk a körút okán, bandánk - különféle okokból kifolyólag - több szempontból is keresztúthoz érkezett. Az egyik ilyen ok például basszusgitárosunk, Tim Gaines magánélete... Ennek következményeképpen arra a döntésre jutottunk, hogy az ünnepi turné után határozatlan időre visszvonulunk, hogy mindannyiónknak jusson ideje családi ügyeire, és külön-külön is elgondolkozzunk a banda jövőjét illetően. Érzésünk szerint az a helyes, ha ezt nyíltan közöljük veletek; elkerülvén ezáltal minden hamis pletykát és vádat. Ennek ellenére természetesen eleget kell tennünk elkötelezettségeinknek, és minden korábban leszervezett bulit teljes beleadással le kell bonyolítatnunk. A Stryper mindennél fontosabb számunkra, és amit (vagy akiket) az a név reprezentál, az még ennél is jelentőségteljesebb. Mindig is, és ezután komolyan vesszük, amit ezen molinó alatt művelünk; így - hitünkhöz híven is - kötelességünknek érezzük, hogy megejtsük ezt a szünetet annak érdekében, hogy a jövőben is a helyes utat járhassuk. Köszönjük a megértéseteket. Isten áldjon titeket".


Videó: Orlando-ban lépett fel a 'To Hell With The Devil' 30. évfordulóját ünneplő STRYPER
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás