Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

HAIL SPIRIT NOIR - új albummal jelentkezett a görög "pszicho-prog black metal" banda; végighallgatható az 'Eden in Reverse'


2020-06-22

A Thessaloniki-beli trió a Dark Essence Records-tól átigazolt az Agonia Records-hoz, és kiadta új stúdióalbumát.

A 2010-ben alakult Hail Spirit Noir jelenlegi felállását Haris (billentyűs - Katavasia, Transcending Bizarre?), Theoharis (gitáros-énekes - Transcending Bizarre?, Rex Mundi), Sakis Bandis (szintetizátoros), Cons Marg (vokalista), Foivos Chatzis (dobos) és J Demian (basszusgitáros - Blackdrawn, Dol Ammad, Wardrum, Transcending Bizarre?) alkotja. A csapat 2012-ben adta ki debütáló, 'Pneumam' című lemezét; ezt követte a 2014-es 'Oi Magoi', majd a 2016-os 'Mayhem in Blue' - mindhárom rendkívül sikeres albumnak számít extrém metal zenei színtéren. A banda az elmúlt években olyan világhírű fesztiválokon lépett színpadra, mint a holland Roadburn (ahol ők voltak a valahavolt legelső görög fellépők), a norvég Inferno vagy a román Dark Bombastic Evening.

A "retró, de mégis modern" hangzással operáló, "pszicho-prog black metal" zenében utazó Hail Spirit Noir nemrég elkészült negyedik, 'Eden in Reverse' című nagylemezével, amit már az Agonia Records adott ki, 2020. június 19-én (korábban a Dark Essence Records és a Code666 Records volt a banda kiadója). Ez a zenekar első kiadványa, amin mind a hat jelenlegi tag zenél; lévén korábban trióként működött a banda (2018-ban vált hivatalos taggá a másik három turné-zenész).

"Négy év telt el legutóbbi albumunk megjelenése óta, de mostanra végre sikerült összehozni egy agresszív, pszichedelikus dallamokkal felvértezett lemezt. A Hail Spirit Noir elvont black metal zenéje még izgalmasabb, mint valaha!" - közölte a banda.

Amire pedig számítani kell: "a Hail Spirit Noir evolúciójának újabb hatalmas ugrása, némi '80-as évekbeli csavarral megspékelve".

Az új lemezt a Lunatech Stúdió dalai között vették fel. Az album producere és mixere Dimitris Douvras (Rotting Christ) volt; a maszterizálást pedig Alan Douches (Nile, Aborted, Whitechapel) végezte el. A lemezborító StuZor műve.

A tracklista:
01. Darwinian Beasts
02. Incense Swirls
03. Alien Lip Reading
04. Crossroads
05. The Devil's Blind Spot
06. The First Ape On New Earth
07. Automata 1980

Az alábbi lejátszón a teljes album végighallgatható (a rendeléseket itt lehet leadni):

A 'Crossroads' dalban - amihez hivatalos videó is készült - vendégként szerepel a Borknagar-ból és a Solefald-ból ismert Lazare (Lars Are Nedland).

A banda legutóbbi, 2016-os, 'Mayhem in Blue' című albumának keverését Dimitris Douvras (Rotting Christ) végezte. A maszterizálási munkálatok Alan Douches (Chelsea Wolfe, Motörhead) nevéhez fűződik. Az alább látható borítót Olia Pishchanska tervezte.

A lemez alább teljes egészében meghallgatható:

A Hail Spirit Noir Facebook-oldala itt érhető el.


HAIL SPIRIT NOIR - új albummal jelentkezett a görög
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás