Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Első európai headliner turnéján mutatja be 'Vertigo' című albumát a SOUND STORM


2017-07-06

A torinói Sound Storm együttes tavaly ősszel jelentette be 'Vertigo' című albumának megjelenését, amit a RockShots Records eszközölt, 2016. december 2-án. Most a banda bejelentette első teljes értékű turnéját.

Az új Sound Storm album nem szimplán a kritikusok és rajongók által nagyra méltatott 'Immortalia' folytatása, hanem egyben a zenekar megújul, felfrissült hangzásának prezentációja.

A 'Vertigo' nevezhető egyaránt metal-albumnak, és egy folytatásos zenés TV-sorozatnak, amit a Grey Ladder / DImago Productions cégek valósítottak meg, Taiyo Yamanouchi rendezésében.

A lemez hangtechnikai munkáit a híres Joost Van Den Broek (Epica, After Forever, Ayreon, stb.) látta el, a Sandlane Recording Facilities falai között; a lent látható borítót pedig ezúttal is a neves brazil művész, Gustavo Sazes tervezte (aki immáron 10 éve a banda elsőszámú illusztrátora).

A 'Vertigo' első single-dala / epizódja, a 'The Dragonfly' 2016. november 4-én látott napvilágot; de a projekt premierje már ezt megelőzően, Halloween estéjén esedékes volt, a Lucca Comics & Games fesztiválon - a klip lentebb megtekinthető. A lemezre a rendelést a banda honlapján lehet leadni.

A 'Vertigo' tehát egy hatalmas lépés a Sound Storm stílusát és hangzását tekintve, köszönhetően a kiforrott dalszerzői munkának, és professzionális vizuál-technológiának. Az elektronikai betétek és a szimfónikus, filmzenei hatású témák fülbemászó dallamok és epikus refrének révén teljesednek ki; míg az extrém metal-riffek és a különleges vokál-melódiák minden eddiginél nagyobb összhangban kerülnek a hallgató / néző elé.

A Sound Storm soron következő turnéjának érdekessége lesz, hogy a jelenlévők nem egy átlagos metal-showra számíthatnak, hanem egy teljes vizuális kalandozásra, a 'Vertigo' világába. A produkció a Sound Storm első teljes értékű, európai headliner turnéja keretében fog megvalósulni, 2017 őszén. A dátumok és állomások listája itt, valamint a lenti plakáton tekinthető meg (hamarosan közzéteszik a kibővített beosztást).

A 'Vertigo' album borítója és tracklistája így néz ki:

01. Vertigo
02. The Dragonfly
03. Metamorphosis
04. Forsaken
05. Original Sin
06. The Ocean
07. Spiral
08. Gemini
09. Alice
10. The Last Breath

A Sound Storm később a 'Metamorphosis' című szám videoklipjét is bemutatta; 2017 januárjában pedig közzétették az 'Original Sin' hivatalos animációs videóját. Márciusban hasonló formában jelent meg a 'Spiral' című tétel. Íme a premierek:

Bővebb infók és hírek a Sound Storm zenekarról, a Facebook-on találhatók.


Első európai headliner turnéján mutatja be 'Vertigo' című albumát a SOUND STORM
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás