Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: THE MOTH GATHERER - 'Probing The Descent Of Man'


2016-10-13

A svéd experimentális / poszt-metal banda, a The Moth Gatherer egy évvel ezelőtt adta ki új lemezét, 'The Earth Is The Sky' címmel. Erről jelent most meg egy Albin Sköld (Illusive Illustration) által rendezett klip:

A debütáló, 'A Bright Celestial Light' című The Moth Gatherer album folytatása a 'The Earth Is The Sky' címet viseli - 2015. november 27-én jelent meg, az Agonia Records jóvoltából (CD-n, digitálisan és négyféle színű bakeliten). Az új hanganyag keverését tavaly nyár folyamán látta el Karl Daniel Lidén (akit korábban Grammy-díjra jelöltek a Terra Tenebrosa 'Switchblade' albumán végzett munkájáért).

A "multi-dimenzionális, lélegzetelállító" 'The Earth Is The Sky' album a "progresszív riffelés és a furfangos gitár-témák formuláján" alapszik; mindez pedig "hipnotikus átvezetőkkel és nyugalmat árasztó vibrálásokkal párosul".

A banda közleménye így szól: "A 'The Earth Is The Sky' egy olyan album, amin bevetünk minden tőlünk telhetőt. Olyannyira, hogy a felvételek során volt nem egy olyan pont, amikor egyenesen azt mondtuk: 'Kész, vége, feladjuk'... szó szerint összemorzsolt bennünket ez az album... De mégis sikerült túlélnünk. A végeredmény pedig az emberiség pusztulásának képe okozta kétségbeesés prezentációja lett. Míg az 'A Bright Celestial Light' album egy befelé forduló utazás volt a végső hanyatlás felé, addig a 'The Earth Is The Sky' a Föld egy olyan pontja irányába való kalandozást mutat be, ahol egyszerűen csak leülsz, és az emberiség létének okain töprengsz, miközben nézed, ahogy lángba borul az egész világ".

A 'The Earth Is The Sky' albumon több, a műfaj színterén jólismert zenész vendégeskedik; köztük David Johansson a Kongh együttesből, Wacian a brit poszt-rocker Code-ból, The Cuukoo a Terra Tenebrosából és Thomas Jäger a Monolord zenekarból.

A lemez lent látható borítóját egy SCG nevezetű művész tervezte; míg munkatársa, EJG elkészítette a layout-ot, és exkluzív festményeket gyártott az album mind a hat dalának vizuális megvalósításaképpen.

A tracklista:
01. Pale Explosions
02. Attacus Atlas
03. Probing The Descent Of Man
04. Dyatlov Pass
05. The Black Antlers
06. In Awe Before The Rapture

Az új album nyitó-dala - amiben Thomas Jäger a vendég - az alábbi lejátszón elérhető:

Íme a 'The Black Antlers' dal:

A The Moth Gatherer bemutatkozó, 44 perces, öt eredeti, saját dalból álló albuma - melyen a The Konsortium együttes tagja, Member 001 vendégszerepelt - 2013 áprilisában jelent meg. Ennek egyik ízelítője, a "lassú dallamos szekciókkal és progresszív érzelmekkel megspékelt" 8 perces 'A Road of Gravel and Skulls' című szám itt meghallgatható:

Az Alex Stjernfeldt és Victor Wegeborn (akik közösen kezelik a gitárokat, a basszust, az elektronikus betéteket és a vokálokat), valamint Svante dobos alkotta The Moth Gatherer zenéjét elsősorban a Neurosis, a Breach és a Cult Of Luna inspirálta.
"Szeretnénk, ha a zenénk egy igazi érzelmi robbanás lenne" - mondta korábban Stjernfeldt. "A legtöbb dalunk a halálról, az elhunyt szeretteinkről és az emberiség reményvesztéséről szól. Olyan zenét akartunk csinálni, amitől úgy érzi magát az ember, hogy meg tud mozgatni egy hegyet. Akik hallgatnak minket, azoknak azt kívánom, hogy kezdjenek el álmodozni".


Klip-premier: THE MOTH GATHERER - 'Probing The Descent Of Man'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás