Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [142. rész]


2016-10-19

Klasszikus LA-hard rock a '80-as évekből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 142. rész

LION - 'Can't Stop The Rain'

A los angelesi Lion együttes eredetileg 1983-ban alakult, Lyon néven. A banda felállását az egykori Tytan-énekes, Kal Swan és a Lone Star ex-gitárosa, Tony Smith vezette. A páros a '80-as évek elején költözött Nagy-Britanniából Amerikába, azzal az indíttatással, hogy híres rockzenészek legyenek. Swan és Smith már a tengerentúlon állt össze azzal az Alex Campbell basszusgitárossal és Mark Edwards dobossal, akik (Yngwie Malmsteen társaságában) a legendás Steeler zenekarral váltak ismertté.

Miután a Lion nekilátott első demó-kazettája felvételének, Campbell-t leváltotta Jerry Best; Smith helyére pedig (a későbbi Whitesnake-szólista) Doug Aldrich érkezett - korábban mindkét új tag a Mansfield felállását erősítette.

A Lion 1984-ben mutatta be első dalát, a 'Love Is A Lie'-t, ami a Péntek 13. c. horrorfilm-sorozat utolsó epizódjának soundtrack-jén kapott helyet. '85-ben felvették első hivatalos kiadványukat, egy 'Power Love' című hatszámos EP-t, ami eleinte csak Japánban jelent meg (1992-ben azonban Mark Edwards debütáló szólólemezével közösen került kiadásra, mint egy teljes értékű nagylemez).

1986-ban - miután egyre népszerűbbé vált korábbi filmzenéjük - a Lion zenekart kérték fel a Transformers c. animációs produkció hivatalos betétdalának megírására és felvételére. Ezt követően vették fel és adták ki első nagylemezüket, a 'Dangerous Attraction'-t (1987, Scotti Brothers Records), amire bónuszként felkerült a 'The Transformers' című dal és a 'Power Love' címadója is.

Második stúdióalbumuk, a 'Trouble in Angel City' már a Grand Slamm kiadó jóvoltából jelent meg, 1989 júniusában. Az albumra - három vadonatúj nóta mellett - újrarögzítették a 'Power Love' EP összes dalát, valamint egy Slade-feldolgozást ('Lock Up Your Daughters').

1989 szeptemberében Mark Edwards súlyos nyaktörést szenvedett, miután egy motor-ralli keretében, járművével együtt lezuhant egy szikláról. A Lion egy hónappal később véglegesen feloszlott.

Swan és Aldrich később megalapította a Bad Moon Rising-ot [ami korábban szintén szerepelt '1000 dal...' rovatunkban]; ez utóbbi azonban olyan bandákkal is stúdiózott és turnézott, mint a House Of Lords, a Hurricane, a Burning Rain és a Whitesnake. Jerry Best a White Lion énekesével, Mike Tramp-pel közösen tűnt fel a Freak Of Nature együttesben, de a '90-es évek derekán turnézott a Dio-banda színeiben is. Mark Edwards - felépülését követően a továbbiakban nem ült dobok mögé - napjainkban étterem-vezetőként dolgozik Dallasban.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [142. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás