Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Billboard top 5-ben a KORN új albuma


2016-11-01

A Korn új, 12. stúdióalbumát a Roadrunner Records adta ki október 21-én.

A 2013-as 'The Paradigm Shift' folytatása - amit a Grammy-díjas Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones, Rush, Mastodon) producelt - a megjelenés első hetében több mint 57,000 példányban kelt el az USA-ban (ebből 55,000 CD-formátumban, a pedig digitálisan); ezzel a Billboard-lista 4. helyén debütált. A Korn történetében ez a 13. alkalom, hogy a zenekar adott albuma az amerikai lista első 10 helyezettje között végez.

A Korn még augusztusban is új albumán dolgozott (erről bővebben itt írtunk), de néhány hete jelentettek be egy 'Nocturnal Underground' elnevezésű turnét, melyen a Breaking Benjamin, a Motionless In White és a Silver Snakes is részt vesz. Az észak-amerikai aréna-turné szeptember 24-én indult. A banda teljes idei beosztása itt érhető el.

A 'The Serenity Of Suffering' - amin vendégszerepel a Slipknot / Stone Sour frontember, Corey Taylor - a Korn Roadrunner kiadóhoz való visszatérését fémjelzi. A banda korábban a 2010-es 'Korn III - Remember Who You Are' és a 2011-es 'The Path Of Totality' albumot adta ki e cég szárnyai alatt.

Íme az új album borítója és tracklistája:

01. Insane
02. Rotting In Vain
03. Black Is The Soul
04. The Hating
05. A Different World (feat. Corey Taylor)
06. Take Me
07. Everything Falls Apart
08. Die Yet Another Night
09. When You're Not There
10. Next In Line
11. Please Come For Me

A 'The Serenity Of Suffering' megrendelhető fizikai (CD és LP), valamint digitális formában. Alább a teljes lemez végighallgatható.

A lemez első single-dala a 'Rotting In Vain' című szám. A dal hivatalos videoklipje - amiben Tommy Flanagan ('Sons Of Anarchy', 'Gladiator') vendégszerepel - elérhető lentebb. A banda július 16-án, a Chicago Open Air fesztiválon adta elő először élőben ezt a dalt.

Később megjelent az 'Insane', majd a 'Take Me' című szám - lentebb ekis elérhetők hivatalos videoklipen.

A 'The Serenity Of Suffering' album zenei irányzata kapcsán Brian "Head" Welch gitáros nemrég az alábbiakat nyilatkozta: "Rengeteg agresszió van az új albumon. Remekül szórakozunk a munkálatok során: beülünk a stúdióba, és napi 6-8 órát jammelünk... Az összes új dalt együtt írtunk, ilyen formában. Szerintem ez karrierünk eddigi legfantasztikusabb időszaka".

Welch az új album irányzatával kapcsolatban korábban a következőket is elmondta: "Én és Munky [a banda másod-gitárosa, James Shaffer] nyolc évre különváltunk, amikor kiléptem a bandából. De aztán újra összehoztunk valamint közösen: ez volt a [2013-as] 'The Paradigm Shift' album. De a kölcsönhatás csak ezt követően forrott ki igazán. Később újra egymáshoz szoktunk - és ez nagyszerű. Épp ezért, a következő lemezünk gitár-központúbb és egy kicsit technikásabb lesz az előzőhöz képest. Persze csak a Korn határain belül. Szerintem tehát mostanra teljesedett ki gitár-fivérségünk; és ez érezteti hatását az új albumon is".

A Korn 2013. október 8-án adta ki legutóbbi teljes értékű stúdiólemezét, ami az első album Head visszatérése óta. A 'The Paradigm Shift' című lemez a megjelenés első hetében több mint 46,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 8. helyén végzett. Az anyag producere Don Gilmore [Bullet For My Valentine, Linkin Park, Pearl Jam] volt. Minderről bővebben itt írtunk.


Billboard top 5-ben a KORN új albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás