Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE MAGPIE SALUTE - bemutatta új videoklipjét a The Black Crowes egykori tagjai alkotta all-star banda


2017-05-31

A veterán Black Crowes zenekar egyes ex-tagjai által létrehozott The Magpie Salute nemrég lebonyolította első, teltházas koncertjeit; később pedig bejelentette első albumát és turnéját.

A The Black Crowes gitárvirtuóza / zeneszerzője, Rich Robinson 2016 végén jelentette be a The Magpie Salute megalakulását. Egy "izgalmas új formációról" van szó, The Black Crowes négy kulcsfigurájának közreműködésében. Rich mellett eredetileg Marc Ford gitáros, Eddie Harsch billentyűs és Sven Pipien basszer vett részt a projektben (Harsch sajnos a megalakulást követően elhunyt). Tagja az új bandának továbbá Rich szólóbandájának dobosa, Joe Magistro, billentyűse, Matt Slocum, háttér-vokalistái (Adrien Reju, Katrine Ottosen), John Hogg (Hookah Brown, Moke) énekes, Charity White énekesnő, plusz "néhány jóbarát".

A The Magpie Salute New York City-ben, a híres Gramercy Színházban rendezte meg első koncertjét, 2017. január 19-én. Köszönhetően a kiemelkedő mértékű érdeklődésben, később az ezt követő három napra is leszervezték fellépésüket - ezek is teltházas események voltak.

A zenekar nem mellesleg felvett egy teljes albumot, ami június 9-én jelenik meg, az Eagle Rock Entertainment jóvoltából. A Robinson által producelt lemez nagyrészét a Woodstock-beli Applehead Recording stúdióban rögzítették, egy kisebb közönség színe előtt. Az albumon helyet kapott néhány The Black Crowes-klasszikus interpretációja, valamint egy Pink Floyd- ('Fearless'), egy Faces- ('Glad And Sorry'), egy War- ('War Drums') és egy Bob Marley-feldolgozás ('Time Will Tell'), és a legendás Woodstock-himnusz, az 'Ain't No More Cane'. Ezek mellett egy eredeti Magpie Salute dal, az 'Omission' is felkerült az albumra: a Robinson és John Hogg énekes által szerzett nóta májusban jelenik meg kislemez és videoklip formájában.

A zenekar nem mellesleg április 22-én, szombaton, a Lemezboltok Napja alkalmából kiadott egy 10-hüvelykes bakelit-albumot, amin a híres Eric Clapton-klasszikus, a 'Comin' Home' és a 'Glad And Sorry' dalok kaptak helyet.

A nagylemezről május végén jelent meg az 'Omission' című szám hivatalos videoklipje, amit Matthew Sterling rendezésében forgattak, Londonban. Íme a premier:

A billentyűs Harsch időelőtti elhalálozása megrendítette a bandát; így a debütáló koncertek és az album egyfajta tribute-műsorként is felfogható. A novemberben elhunyt zenész sajnos már nem lehetett ott a Magpie Salute bemutatkozásán, de bandatársai emlékére összeállítottak egy tribute-videót, amiben ő maga is szerepel. Az alábbi látható felvételt 2016 augusztusában rögzítették, a new yorki Woodstock-ban, ahol a zenészek egy jam-rendezvény keretében előadták a 'Comin' Home'-ot. (A fentebb említett lemezen szerepelnek egyébként Harsch utolsó felvételei.)

"Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen fantasztikus fogadtatásban részesítenek majd minket" - nyilatkozta korábban Rich Robinson. "Totálisan lenyűgözött minket ez az elsöprő támogatást. Egyszerűen hihetetlen érzés... Nagyon hálásak vagyunk minden rajongónak; köszönjük szépen a pozitív reakciókat. Mondanunk sem kell, nagyon izgatottak vagyunk a bemutatkozásunk okán - most kezdjük csak igazán felfogni, milyen sokat jelent a zenénk az embereknek".

A The Magpie Salute első négy teltházas buliján többnyire The Black Crowes-klasszikusok csendültek fel, de elhangzottak Rich és Marc szóló-munkásságának híres nótái is. Természetesen minden este más és más műsorral, szettlistával készült a banda. Amint pedig lezajlottak a debütáló koncertek, a zenekar nekilátott első teljes turnéja leszervezésének.

A The Magpie Salute a nyár folyamán bejárja teljes Észak-Amerikát. A banda első turnéja július 26-án veszi kezdetét, és augusztus végén ér véget. A körút dátumai és állomásai az alábbi plakáton tekinthetők meg.


THE MAGPIE SALUTE - bemutatta új videoklipjét a The Black Crowes egykori tagjai alkotta all-star banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás