Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [146. rész]


2016-11-02

Ma a világ egyik legsokoldalúbb zenekarától hallgatunk egy aktuális slágert.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 146. rész

THE CAT EMPIRE - 'Bulls'

A The Cat Empire egy ausztrál, ska / reggae / jazz / rock műfajokban utazó együttes, amit 1999-ben alapított Felix Riebl dobos, Harry James Angus trombitás, Jamshid "Jumps" Khadiwhala ütős, Ollie McGill billentyűs-vokalista és Ryan Monro basszusgitáros. Az alap-felállást általában (többek közt) a The Empire Horns nevezetű brácsás duó tagjai, Ross Irwin és Kieran Conrau kísérik. Zenéjüket alapjában véve a jazz, a ska, a funk és a stílusok határozzák meg, de dalaikban erős latin-beütés is érezhető.

Első nagylemezük - amit Andy Baldwin producelt - 2003-ban látott napvilágot, de már ezt követően is aktívan turnézott a zenekar Ausztrália-szerte. A mai napig rendszeres fellépői a helyi jazz / rock-fesztiváloknak, és a különféle művészeti rendezvényeknek (kiállítás-megnyitók, költői estek, aktivista / jótékonysági rendezvények). Debütáló, 'Hello' című single-dalukat a brit BBC Rádió vette lejátszási listára - ezáltal világszerte megismerhették a Cat Empire nevét. A későbbiekben a híres EMI és Virgin Records kiadók is leigazolták a bandát.

Második stúdióalbumuk, a 'Two Shoes' - amit Kubában vettek fel - 2005 áprilisában jelent meg. 2016-ig ez volt az egyetlen toplistás első helyezett lemezük, de ezidő alatt is az összes albumukkal bekerültek a top 30-ba (főként Ausztráliában és Nagy-Britannia-szerte).

További öt nagylemezzel később, 2016 márciusában megjelent aktuális lemezük, a 'Rising with the Sun', ami hét országban (köztük Magyarországon) is benne volt az adott toplista első 10 helyezettje között. Az új single-dalok - melyek egyike a 'Bulls' - szintén nagy sikereket arattak a nemzetközi rádiók slágerlistáin.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [146. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás