Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

A Fleshgod Apocalypse zongoristája vendégeskedik a Kataklysm frontembere által vezetett EX DEO új dalában - itt a szöveges videó!


2020-03-14

A Kataklysm frontember Maurizio Iacono mellék-projektje, az Ex Deo hamarosan egy 'The Philosopher King' című single-dallal tért vissza.

Három évvel az Ex Deo legutóbbi, 'The Immortal Wars' című nagylemezének megjelenése után, a római kori témákkal foglalkozó banda epikus formában tér vissza!

Az Ex Deo új single-dala, a március 13-án megjelent 'The Philosopher King' Marcus Aurelius római császár történetét meséli el, egy nagyzenekari témákkal megspékelt death metal-nóta keretében, melyben nem más, mint a Fleshgod Apocalypse zongoristája / nagyzenekari komponistája, Francesco Ferrini vendégeskedik. Ferrini írta meg egy adta elő a dal nagyzenekari témáit.

Az Ex Deo mestere, Maurizio Iacono így nyilatkozott: "Három év telt el a 'The Immortal Wars' album megjelenése óta, mely albummal az Ex Deo új szintre emelkedett. Ezúttal pedig nem akartunk újabb öt évet várni az új anyaggal; ezért úgy döntöttünk, kiadunk egy önálló single-dalt, amit 'The Philosopher King'-nek hívnak, hogy valamivel megkönnyítsük a 'The Immortal Wars' folytatására irányuló várakozást. Az új dalban testvérünk, a végtelenül tehetséges Francesco Ferrini vendégszerepel, mint nagyzenekari komponista. Ez a szám Marcus Aurelius római császár történetét mutatja be - e történet pedig személyes hozzám nagyon közel áll, mivel benne van saját élet-tapasztalatom és megpróbáltatásaim sztorija is. Jómagam meglehetősen közel állok ezen férfi filozófiai ideáihoz - néhányat nehéz volt megértenem, néhányat pedig rögtön magamba szívtam. Egyébként ő a szerzője az Elmélkedések című műnek is (ami ugye a Kataklysm aktuális albumának ['Meditations'] is a címe). A sztoicizmust - vagyis az önkontrollt és az önfegyelmet - én magam is aktívan alkalmazom már évek óta. Marcus Aurelius - miközben felállította a világ legnagyobb hadseregét és az ősi idők legelőrehaladottabb társadalmát - az egyik legtekintélyesebb, legnagyobb fejlődést elérő császárrá vált, nem csak gazdasági, de katonai és szociális szempontból is. Ez a szám tehát főhajtás Róma egyik legnagyobb hőse, "A Filozófus Király" előtt".

Francesco Ferrini hozzátette: "Amikor Maurizio felajánlotta nekem a lehetőséget, hogy egyesítsem velünk erőimet az Ex Deo új dalában, rögtön kaptam az alkalmon! Ez a dal egy rendkívül inspiráló mű; a dráma és a grandiozitás erőteljes elegye. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek be fog jönni!".

A dalban vendégként szerepel Colin Richardson (Slipknot, Machine Head, Bullet For My Valentine) és Chris Clancy (Mutiny Within) is. Íme a premier, szöveges videó formájában:

A Kataklysm frontembere, Maurizio Iacono 2014 februárjában jelentette be, hogy mellék-projektje, az Ex Deo határozatlan időre visszavonul. Két évvel később azonban friss hírek érkeztek az ókori római témákkal foglalkozó banda háza tájáról...

Annak ellenére, hogy 6 éve még úgy tűnt, az Ex Deo hosszú időre visszavonul, 2016-ban váratlan fordulat következett be. A banda ugyanis egy új, "kegyelmet nem ismerő, agresszív természetű, drámai és dicsőséges hangulatú" lemezzel tért vissza. Az album - ami a 'The Immortal Wars' címet kapta - megjelenése 2017. február 24-én volt esedékes, a Napalm Records gondozásában. A zenekar ezúttal is "a római hősök előtt rótta le tiszteletét"; lévén a koncepció a Hannibál és Scipio között vívott, időszámításunk előtti pun háborúkat dolgozza fel. Az albumon egy "mesteri komponista" - Clemens Wijers (Carach Angren  Lindmann, PAIN) - felelt a nagyzenekari betétekért; a hangtechnikai munkálatokat pedig egy "világhírű mixer" - Jens Bogren (Amon Amarth, Arch Enemy, Fleshgod Apocalypse) - látta el.

Az Ex Deo elsőként a texasi JFD Stúdióba, majd a montréali Pirate Stúdióba vonult be, hogy J-F Dagenais (Kataklysm, Malevolent Creation, Misery index, Despised Icon) producerrel rögzítse új ópuszát, amit egy frissebb közleményben Iacono "erőszakos és brutális történelem-leckeként" jellemzett. A hanganyag keverését végző Bogren elmondta: "Epikus, brutális és szerfelett csodálatos - így tudnám jellemezni ezt az albumot, ami ha nem arra készteti a hallgatót, hogy szétzúzzon néhány pajzsot, és megnézze újra a Ben Hur-t, akkor annál az embernél baj van... Kötelező lemez a death metal és a történelem minden rajongójának!".

Íme a 'The Immortal Wars' borítója - amit a híres Eliran Kantor (Testament, Hatebreed, Kataklysm, Fleshgod Apocalypse) tervezett - és dallistája:

01. The Rise of Hannibal
02. Hispania (The Siege of Saguntum)
03. Crossing of the Alps
04. Suavetaurilia (Intermezzo)
05. Cato Major: Carthago delenda est!
06. Ad Victoriam (The Battle of Zama)
07. The Spoils of War
08. The Roman

Az albumot itt lehet megrendelni különféle formátumban.

Alább elérhető az album hivatalos audió-ízelítője; itt pedig meghallgatható a 'The Rise Of Hannibal' című szám:

Az Ex Deo 2013-ban mutatta be legutóbbi, 'The Tiberius Cliff (Exile To Capri)' című videoklipjét - ez lentebb megtekinthető. A dal az Ex Deo második, utolsó előtti albumán szerepel, ami 2012 augusztusában jelent meg, 'Caligvla' címmel, az osztrák Napalm kiadó jóvoltából. A lemezről itt írtunk.


A Fleshgod Apocalypse zongoristája vendégeskedik a Kataklysm frontembere által vezetett EX DEO új dalában - itt a szöveges videó!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás