Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [150. rész]


2016-11-16

Rovatunk mai epizódja rendhagyónak számít, ugyanis egy kedves olvasónk kiváló ajánlatát továbbítjuk Nektek. Csire Gábor egy vérbeli metal-himnusszal szállt be a sorozat szerkesztésébe!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 150. rész

SABATON - 'Ghost Division'

"Köszöntöm az olvasókat!

A ma bemutatásra kerülő zenekar tevékenységét 2007 óta követem, mióta Európa-szerte egyre híresebbek és ismertebbek kezdtek lenni.

A Sabaton egy svéd heavy / power metal együttes, 1999-ben alakult, de csak 2006 óta kezdtek el nagyobb ismeretségre szert tenni. Két dolgot emelnék ki, amiért az évek folyamán az egyik kedvenc bandámmá váltak: a koncertteljesítményük és a dalszövegeik. Idén adták ki nyolcadik nagylemezüket 'The Last Stand' címmel.

A fenti dal a sokak szerint eddigi legjobb lemezükön, a 'The Art of War'-on (2008) található. Én úgy gondolom, hogy ezzel a lemezzel váltak igazán ismertté Európában és a lemez, valamint a 'The Art of Live' turné sikerei nyitottak meg további kapukat a banda számára. Dalaik témái legtöbbször valamilyen történelmi csatát/háborút dolgoznak fel, illetve egy-egy háborús hősről szólnak. Adtak már ki konceptlemezeket is, mint például a legutóbbi, ahol olyan eseményeket dolgoztak fel, melyekben a végsőkig, az utolsó emberig küzdöttek a felek. Vannak olyan számaik, melyek ismertebb témákkal foglalkoznak (pl.: D-Nap), ám akadnak igazi csemegék is, főleg a történelmet szeretők számára. Dalszövegeik abszolút pártatlanok, rengeteg interjúban hangoztatták már ezt, hogy ők csak „megéneklik” a történéseket.

Magyarországon 2007-ben adtak először koncertet, én is ekkor ismertem meg őket, igaz, akkor még elsősorban a Grave Digger koncertjére mentem. Viszont már ekkor nagyon megfogott bennük az az elsöprő tempó, intenzitás, mely a rövidke, 30 perces műsorukat jellemezte. És ez azóta mit sem változott, ugyanolyan intenzitású, remek hangulatú koncerteket adnak mind a mai napig, ami szerintem kiemeli őket az átlag zenekarok közül. A látvány pedig az évek során egyre impozánsabb, 2014 óta a tankos színpadkép valami fenomenális. A tagok egytől-egyig szimpatikusak, jó fejek, elég sokszor sikerült már velük találkoznom, beszélgetnem, egyszer sem történt olyan, hogy ne lehetett volna velük egy képet készíteni vagy dedikálni, dumálni vagy akár meginni valamit. Ebből is látszik, hogy mennyire szeretik a rajongóikat. Ahogy teltek az évek, úgy nőtték ki magukat egyre jobban és kerültek a különböző fesztiválok egyre későbbi műsorrendjébe. Manapság már a legnevesebb fesztiválokon (pl.: Wacken, Sweden Rock, Masters of Rock) is főműsoridőben, főbandaként játszanak.

Tudom őket ajánlani azoknak, akik szeretik a menetelős, katonás heavy metalt, a történelmet és a remek koncerteket.

Köszönöm a lehetőséget Bohner Balázsnak, Bohner Lászlónak és a Rock-Ness Hanglemezboltnak!

Csire Gábor, Debrecen
olvasó
"

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [150. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás