Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FIREWIND - itt az új dal az 'Immortals' albumról: 'Back On The Throne'!


2017-01-13

A Firewind hamarosan új albummal tér vissza. Az 'Immortals' című lemezről immáron három dal is elérhető.

Tavaly év végén derült ki, hogy Gus G. eredeti bandája, a Firewind 2016-ban ismét színpadra áll, néhány válogatott performansz erejéig. Az éveken keresztül énekes nélkül működött banda élére pedig nem más, mint az a Henning Basse (Metalium, Sons Of Seasons) áll, aki 2007-ben már lebonyolított egy turnét a Firewind színeiben; később pedig részt vett Gus G. szólóbandájában is.

A Firewind eleinte csak két koncertet szervezett le az idei évre: az egyik a Miami és Jamaika között cirkáló '70000 Tons Of Metal' hajó-fesztiválon (február 4-8.) zajlott le, míg a másik a júniusi belga Graspop Metal Meeting fesztiválon volt esedékes. Április folyamán azonban kiderült, hogy a banda kibővíti a koncert-felhozatalt; ennek keretében pedig 2017. február 26-án, vasárnap fellépnek a budapesti A38 Hajón is (eredetileg őszre tervezték a turnét, de a stúdiózás miatt el kellett halasztani a koncerteket). Az európai / brit turné azóta további koncertekkel is kibővült - a körút plakátja lentebb látható.

A Firewind aktuális, 2016-os felállásának legfrissebb promóciós fotója (amit Amy Harris készített) szintén lentebb látható. Basse mellett az egyetlen alapító, Gus G., Petros Christo basszusgitáros, Bob Katsionis billentyűs és Johan Nunez dobos szerepel a fotón. A korábbi hírek szerint a banda már a nyár folyamán nekilátott visszatérő albuma munkálatainak. Erről maga Gus adott hírt: "Helló mindenki! Úgy érezzük, eljött az idő, hogy újra híreket adjunk magunk felől. Az elmúlt hónapokban 8. albumunk munkálataival voltunk elfoglalva; ezen a héten pedig végre bevonulhattunk a stúdióba, hogy megkezdjük a rögzítést! Nagyon izgatottak vagyunk az új anyag okán, mivel ez lesz az első felvételünk 4 év kihagyás után; plusz ez lesz az eelső albumunk új énekesünk, Henning Basse részvételével (aki most már biztos, hogy nem idegen számotokra)".

"A belga Noise Factory Stúdióba vonultunk be néhány héttel ezelőtt; méghozzá Dennis Ward (Unisonic, Pink Cream 69, Krokus, etc.) producer társaságában, hogy felvegyük a dob-témákat. Az eddigiek zseniálisan szólnak! Lévén az elkövetkezendő hónapokban meglehetősen sűrű lesz a beosztásunk, beletelik némi időbe, míg véglegesítünk mindent, de teljes erőnkkel ezen leszünk. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy egy kicsit elhalasztjuk az európai / brit koncerteket: áttesszük őket a 2017-es év elejére. Természetesen egyetlen bulit sem hagyunk ki; sőt, néhány koncerttel ki is bővítettük a sorozatot. Mitöbb, azt is elárulhatjuk, hogy a svéd Manimal, valamint a görög Scar Of The Sun lesz a különleges vendég az egyes bulikon. A megvásárolt jegyek érvényesek az újraszervezett dátumokra is. Elnézést kérünk, ha ezzel kellemetlenséget okozunk valakinek, de ígérjük: megéri kivárni a végét!".

Mint az a friss hírekből kiderült, a Firewind visszatérő albuma 'Immortals' címmel jelenik meg, 2017. január 20-án, a Century Media Records jóvoltából. A banda már be is mutatta a lemez borítóját és tracklistáját. Az előbbi kapcsán Gus G. a következőképpen nyilatkozott: "Örömmel tesszük közzé nyolcadik stúdióalbumunk első részleteit. Az 'Immortals' az első koncept-album, ami a Firewind nevéhez köthető. Lévén Görögországból származunk, úgy gondoltuk, jó ötlet lenne a görög történelem és mítológia felelevenítése; ezért ezen az albumon a legendás termopülai és szalamiszi csatákról, valamint az ország második perzsa megszállásáról mesélünk. A lemezborítót ezúttal is régi partnerünk, Gustavo Sazes tervezte - érezhető az illusztráción minden vibrálás, ami magán a hanganyagon is megvan: epikus, erőteljes, dicsőséges, örökké tartó".

A tracklista:
01. Hands Of Time
02. We Defy
03. Ode To Leonidas
04. Back On The Throne
05. Live And Die By The Sword
06. Wars Of Ages
07. Lady Of 1000 Sorrows
08. Immortals
09. Warriors And Saints
10. Rise From The Ashes

Az 'Immortals' megjelenik CD-n, digitálisan és limitált bakeliten is - ez utóbbi verzió egy óriásposztert és a teljes CD-t is magában foglalja. A korlátozott példányszámú mediabook-változat kibővített szövegkönyvvel, három matricával és egy bónusz track-kel van kiegészítve. Hamarosan nyilvánossá válnak az előrendelési infók!

A lemez első single-dala november 25-én, pénteken jelent meg. Íme a 'Hands Of Tme' premiere, valamint az album elsőszámú EPK-ja (Electronic Press Kit):

December közepén bemutatta a banda az album első hivatalos videoklipjét, amit az 'Ode To Leonidas' című számhoz forgattak Szerbiában, az iCODE Team stábjának közreműködésében. Íme a premier:

Újabban megjelent a 'Back To The Throne' című szám hivatalos szöveges videója is:

A Firewind, fennállásának 10. évfordulója alkalmából koncertlemezzel jelentkezett 2013. június 24-én. A Century Media Records jóvoltából megjelent anyag az 'Apotheosis - Live 2012' címet kapta - erről bővebben itt írtunk. A nagyjából 69 perces anyag egy "kiváló visszatekintés a banda eddigi karrierjére, ami összesen hét stúdiólemezt ölel fel"; köztük az utolsó, Apollo Papathanasio énekessel közös 'Few Against Many' albumot. (Papathanasio-t Kelly Sundown Carpenter váltotta, legalábbis az elő fellépések erejéig - erről itt számoltunk be).

A jelenleg a Spiritual Beggars élén álló Apollo Papathanasio 2005 és 2013 között volt a Firewind énekese. Előtte Chity Somapala (2004-2005) és Stephen Fredrick (2001-2003) vokálozott a bandában.

A Firewind az idei reunion-t megelőzően legutóbb a 2013-as Bloodstock fesztiválon lépett fel, Kelly Sundown Carpenter (Outworld, Darkology). Íme a koncert felvétele:


FIREWIND - itt az új dal az 'Immortals' albumról: 'Back On The Throne'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás