Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Zürichben is előadta a teljes 'Final Countdown' albumot a EUROPE


2016-11-22

A veterán svéd hard rockerek november 16-án a zürichi Volkshaus színpadán játszották el elejétől a végéig a klasszikus lemezt, annak 30. évfordulója alkalmából. Íme néhány videó a performanszról:

A Europe énekese néhány hónapja erősítette meg, hogy bandája 2016 novemberében ünnepi turnét bonyolít le, melynek során teljes egészében elhangzik a klasszikus 'The Final Countdown' album.
"Egy olyan terjedelmes repertoárral, mint a miénk, elég nehéz konkrétan egy albumra építeni egy teljes szettlistát, de ez az évforduló meglehetősen különleges - arról nem is beszélve, hogy szeretnénk megadni a rajongóknak mindent, amit kérnek" - közölte Tempest, majd hozzátette: "Mindannyian nagyon büszkék és izgatottak vagyunk, hogy idén előadjuk az egész lemezt, elejétől a végéig; mivel annak ellenére, hogy ez volt a legsikeresebb albumunk, külön fontos számunkra az a tény is, hogy ez volt az első kiadványunk, aminek révén nemzetközi szintű turnézó együttessé váltunk. És hogy még különlegesebb legyen a dolog, megpróbálunk majd előadni néhány dal az új, '
War Of Kings' című lemezről, és a régebbi kiadványokról is. Mindenképpen azon leszünk, hogy kellőképpen magasztos és emlékezetes legyen minden koncert. Reméljük, találkozunk!".

Másik hír, hogy a Europe még az ünnepi körút előtt stúdióba vonult, és nekilátott a 'War Of Kings' folytatása felvételeinek. A banda soron következő, 11. nagylemeze 2017 áprilisára várható. Erről bővebb infók hamarosan...

Az ünnepi turné plakátja így néz ki:

A multi-platina státuszba lépett Europe mindeddig több mint 20 millió lemezt adott el világszerte - ennek jelentős része a '86-os, 'The Final Countdown' című bomba-sláger, illetve az azonos című lemez sikerének köszönhető. Habár az albumra több világhírűvé vált dal is felkerült (köztük a 'Rock The Night' és a 'Carrie'), a címadó nóta önmagában több mint 25 ország zenei toplistájának dobogós helyezését érte el. A single Nagy-Britanniában aranylemez lett.

Habár rock- és metalkörökben kevésbé jártas zenehallgatók sokan kizárólag a 'The Final Countdown'-nal azonosítják a Europe-ot, Tempest szerint a banda tagjai néha elgondolkoznak azon, hogy "popos stílusa okán" kiveszik ezt a dalt a koncertek szettlistájából: "Sokszor komolyan szóba jön ez a téma, de aztán mindig rájövünk, hogy ez nem lenne helyes döntés. Rengeteg rajongó azért jön el a koncertjeinkre, hogy hallhassa ezt a számot, és a régi klasszikusokat. Szóval valószínűleg nem sokan örülnének ennek; de valamikor a jövőben szinte biztos, hogy megpróbálkozunk a dologgal...".


Videó: Zürichben is előadta a teljes 'Final Countdown' albumot a EUROPE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás