Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [154. rész]


2016-11-30

Az őszi eső könnyeivel zárjuk az évszakot.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 154. rész

ETERNAL TEARS OF SORROW - 'Tears Of Autumn Rain'

Az Eternal Tears Of Sorrow egy finn szimfónikus / dallamos death metal együttes, amit 1994-ben alapítottak Pudasjärvi-ban. Annak ellenére, hogy a korai években főként thrash műfajban utaztak, későbbi dalszövegeik, illetve a lágy szintetizátor-dallamok a gothic metal hatását mutatják.

Jarmo Puolakanaho, Altti Veteläinen és Olli-Pekka Törrö 1994-ben alapították zenekarukat, számos próbálkozás után. Az első az Andromeda volt, ami death / doom / thrash metalt játszott, de az háttérbe került, mert 1992-ben leégett próbatermüket nem tudták pótolni, ezért egy kisebb projektbe kezdtek (Moshington D.C., röviden M.D.C. néven) és elkészítették demójukat, 1993 őszén, 'Beyond the Fantasy' címmel.

1994-ben újra demó-felvételekbe kezdtek, ez volt a 'The Seven Goddesses of Frost'. Ekkor döntöttek úgy, hogy nevüket egy sokkal komolyabbra cserélik, ez lett az Eternal Tears of Sorrow.

1994 és '96 között néhány daluk válogatás-albumokon is szerepelt, amik Európában és Kanadában jelentek meg, ezután vették fel bemutatkozó albumukat a 'Sinner's Serenade'-t, de legalább egy évig tartott, míg az megjelenhetett az X-Treme Records (kis svéd undeground kiadó) gondozásában. Miután a saját pénzükből felvették második, 'Vilda Mánnu' címet viselő albumukat, szerződést kötöttek a Spinefarm Records-szal. Harmadik nagylemezükön, a 'Chaotic Beauty'-n már három új tag dolgozott, miután Olli-Pekka Törrö elhagyta a bandát. Ezután közös európai turnéra indultak a szintén finn Nightwish és Sinergy együttessel.

A negyedik albumuk, az 'A Virgin and a Whore' felkerült a finn album-eladási lista legjobb negyven helyezettje közé, ezt követően pedig bejelentették, hogy szünetet tartanak, majd 2003 januárjában felbomlottak. 2005 februárjában bejelentették visszatérésüket és kiadták a 'Before the Bleeding Sun' címet viselő ötödik nagylemezüket, 2006 áprilisában (Oroszország és Japán kivételével, ahol később jelent csak meg). Ez az album szintén felkerült a finn albumeladási listára, ezúttal a 26. helyre. A 66 hónapig tartó koncert-szünetet 2006 végén szakították meg - Petri Sankala és Janne Tolsa helyett átmenetileg Tuomo Laikari és Veli-Matti Kananen állt be a bulik alkalmával.

2008-ban Jarmo Kylmänen - aki 2005 óta dalszerzőként erősítette a csapatot - teljes jogú taggá vált. Nem sokkal később Petri Sankala kilépett az együttesből egészségügyi okokra hivatkozva. 2009 áprilisában pedig Risto Ruuth hagyta el a bandát, aki helyére Mika Lammassaari érkezett és rögtön próbálni is kezdtek az eredetileg májusra tervezett, de elhalasztott fellépésekre.

A hatodik nagylemez, a 'Children of the Dark Waters' 2009 májusában jelent meg. Finnországban a Suomen Musiikki, Európa többi részén a Massacre Records volt a kiadó, míg Ázsiában a Marquee/Avalon vállalta a lemez terjesztését. Az albumról pedig megjelent a 'Tears of Autumn Rain' című kislemez Európában és Japánban, valamint az együttes Myspace-oldalán. A címadó számon kívül helyett kapott rajta a második lemezükön szereplő 'Vilda Mánnu' is. A 'Children of the Dark Waters' ezúttal már a 19. helyet érte el a finn album-eladási listán.

Miután 2011-ben befejezték az előző album turnéját, nekiláttak a következő nagylemez, a 'Saivon lapsi' munkálatainak. A német Massacre jóvoltából megjelent stúdióalbumot 2013 februárjában egy újabb kislemez, a 'Dark Alliance' vezette fel. Ezeken a felvételeken szerepelt először Mika Lammassaari szólógitáros, akit a Mors Subita és a Wolfheart zenekarokból ismerhetnek a skandináv-metal rajongói. Lammassaari kivette a részét a dalszerzésből is: javarészt ő írta az album mind a 11 dalát.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [154. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás