Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [156. rész]


2016-12-07

Ez lesz abból, ha Nagy-Britannia egyik legtehetségebb rock-énekese (David Readman) összeáll Olaszország egyik leginkább alulértékelt dalszerzőjével (Gianluca Firmo).

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 156. rész

ROOM EXPERIENCE - 'Shock Me'

Az európai AOR műfaj és a dallamos rockzene rajongói egy újabb all-star projektet köszönthettek a színtéren 2015 tavaszán. A Room Experience zenéje elsősorban olyan előadók vonalát követi, mint a Lionville, a Shining Line, David Readman (szóló), a Charming Grace és a Street Talk. Mindezen hatások alapozzák meg a csapat debütáló nagylemezét, ami tavaly májusban került forgalomba világszerte, a MelodicRock Records jóvoltából.

A Room Experience projektet egy olasz billentyűs / dalszerző, Gianluca Firmo alapította, azzal a céllal, hogy muzikális tekintetben is kifejezze a '80-as évekbeli melodic-rock zene iránti tiszteletét. Gianluca már szinte gyerekkorában, a '90-es években megkomponálta első önálló dalait (2010-re több mint száz saját szerzeménye volt). 2013-ban úgy érezte, eljött az idő, hogy ezeket a demókat professzionális formában is felvegye - ehhez pedig felkereste zenész barátait, Davide "Dave Rox" Barbieri-t (Wheels Of Fire, Charming Grace) és Pierpaolo "Zorro11" Monti-t (Shining Line, Charming Grace, Lionville). 2014-re megszületett a Room Experience projekt, egy évvel később pedig készen állt a kiadásra a banda debütáló albuma, aminek producelését nem más, mint a híres Alessandro Del Vecchio (Revolution Saints, Hardline, Edge Of Forever, Shining Line) végezte el.

A 'Room Experience' album - melynek borítóját Antonella Astori (Charming Grace) tervezte - az alábbi állandó felállással és a következő neves vendégzenészekkel készült:

David Readman (Pink Cream 69, Voodoo Circle) - ének és vokál
Gianluca Firmo - billentyűk, vokál és ének az 'Only Goodnight' dalban
Davide "Dave Rox" Barbieri (Wheels Of Fire, Charming Grace) - billentyűk, akusztikus és elektromos zongora, akusztikus és elektromos gitár, vokál
Pierpaolo "Zorro11" Monti (Shining Line, Charming Grace, Lionville) - dobok és ütős hangszerek
Amos Monti (Shining Line, Charming Grace, Lionville) - basszusgitár
Steve De Biasi (Gunshy, Charming Grace) - gitár

Alessandro Del Vecchio (Revolution Saints, L.R.S, Three Lions, Shining Line) - Hammond
Ivan Gonzalez (Secret, 91 Suite) - gitár
Sven Larsson (Street Talk, Fergie Frederiksen, Lionville, Charming Grace) - gitár
Stefano Zeni (Wheels Of Fire, Charming Grace) - gitár
Boris Matakovic (Human Zoo, Charming Grace) - szaxofon
Elena Aurë (Charming Grace) - vokál

Bővebb infók a projektről és az albumról: www.roomexperienceofficial.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [156. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás