Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [157. rész]


2016-12-11

Ma hazánk egyik legnagyobb büszkesége zenél!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 157. rész

THY CATAFALQUE - 'Kel Keleti Szél'

A Thy Catafalque nevű avant-gárd black metal együttest Kátai Tamás és Juhász János alapították Makón, 1998-ban. Egyetlen demó után a budapesti KaOtic Productions kiadta első, 'Sublunary Tragedies' című albumukat 1999-ben, amit a 'Microcosmos' című második lemez követett 2001-ben.

Az évek múlásával a zene egyre kísérletezőbbé és bátrabbá vált, sokat merítve a közép-európai szülőföld kultúrájából. Időközben a KaOtic Productions megszűnt, így a harmadik album, a 'Tűnő Idő Tárlat' szerzői kiadásként jelent meg 2004-ben. Ekkorra a szövegek magyar nyelvűek lettek, a zene pedig az addigi legszínesebb, legátfogóbb anyag lett a zenekar történetében. Ezt a világot festi meg még élénkebb színekkel a 2009-es kiadvány, a 'Róka Hasa Rádió', mely a cseh Epidemie Records gondozásában jelent meg korlátozott számban, különleges csomagolásban. Az albumot 2009 végén licencelte az orosz Soyuz Music.

Az Epidemie Records 2010 őszén megjelentette az eredetileg 2004-ben napvilágot látott 'Tűnő Idő Tárlat' albumot digipak csomagolásban, 500 példányban.

2011-ben a zenekar a francia-amerikai Season of Mist kiadóhoz szerződött, náluk jelent meg ezen év novemberében a 'Rengeteg' címet kapott lemez. 2015. október 16-án a Thy Catafalque hatodik nagylemeze jelent meg, amely a 'Sgúrr' címet kapta, és a Mahasz Top 40 albumlistáján 22. helyezést ért el a 42. héten. A 'Sgúrr' a HangSúly Zenei Díj éves szavazásán elnyerte az Év Albuma címet.

A zenekarban pályafutása során olyan vendégzenészek fordultak meg, mint Dimitris Papageorgiou, Kónya Zoltán és Hermann Balázs

A legújabb Thy Catafalque lemez 2016 szeptemberében jelent meg. Kátai Tamás ezúttal - a korai lemezekhez képes - egy keményebb, metalosabb albummal lepte meg rajongóit. A progresszív / experimentális átvezetők, folkos dallamok természetesen ezúttal is nagy mértékben meghatározzák a dalok alaphangulatát.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [157. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás