Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [158. rész]


2016-12-14

A legendás LA-glam szcéna egyik legkultikusabb bandája zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 158. rész

BLONZ - 'Miracles'

A Blonz egy Atlanta-beli glam metal banda volt, amit 1986-ban alapított öt helyi zenész, Nathan Ulz énekes vezetésével. Első lemezszerződésüket a legendás Lenny Petzével (Cheap Trick / Boston) kötötték meg. Ötéves fennállásuk során egyetlen stúdióalbumot rögzítettek - ez az Epic Records szárnyai alatt jelent meg 1990-ben. A 'Blonz' album producerei nem mások voltak, mint a veterán Kansas együttes alapítói, Steve Walsh és Phil Ehart; de a munkálatok során besegített a világhírű hangmérnök-guru, Brendan O'Brien (AC/DC, Aerosmith, Red Hot Chili Peppers, Bob Dylan, stb.) is.

A Blonz zenéjére érezhetően nagy hatással voltak a korai Bon Jovi lemezek, de stílusukat főként a Danger Danger- / Britny Fox- / Lillian Axe-féle glam metal műfaj határozta meg. Kezdetben The Dirty Blonds néven működtek; lévén - Ulz elmondása szerint - mindenkinek szőke haja volt a bandában.

A 'Blonz' album egyik számában ('Hands Of Love') nem mellesleg közreműködött a legendás Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple, stb.); és néhány vokál- / billentyű-témával maga Walsh is beszállt a stúdió-munkába, amit az Atlanta-beli Southern Tracks falai között végeztek. Annak ellenére, hogy a Blonz dalaiban minden megvolt, amit a glam metal-színtér megkövetelt, a '90-es évek elején a csapat feloszlott, és véglegesen eltűnt a grunge süllyesztőjében.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [158. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás