Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [159. rész]


2016-12-18

A hideg téli napok szürkeségét mi sem kompenzálja jobban, mint egy jó kis balkáni reggae.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 159. rész

KILLO KILLO - 'Licemer'

A Killo Killo egy újvidéki (Novi Sad) együttes, ami dalaiban a reggae-t, a blues-t és a rockzenét ötvözi. A bandát az Vojislav Malesev énekes vezeti, aki korábban számtalan nemzetközi zenei projektben feltűnt. 

Malesev 2007-ben határozta el, hogy saját dalait egy új banda alapítására használja fel. Miután a 2000-se évek első felében többszáz dalt megkomponált számítógépén, ehhez már csak néhány tehetséges zenész hiányzott. Malesev elsősorban roots reggae műfajban alkototto, de miután kiteljesedett a Killo Killo felállása, bebizonyosodott, hogy szerzeményeit kiváló módon lehet vegyíteni rock-steady muzsikával, karibi stílusú ska-val, érzelmes blues-szal és nagymértékű "balkán lélekkel".

A Killo Killo első körben kiadott egy 'Amongst the People' című digitális lemezt, ami a mai napig ingyenesen letölthető az ExitMusic kiadó honlapján. Ennek köszönhetően ismerte meg többezer rajongó a zenekart Szerbia- és Balkán-szerte. Nem sokkal később dalaikkal felkerültek a 'Balkanfarraj' című, világszerte is népszerú válogatás-albumra, ami a legnevesebb balkáni reggae-előadók slágereit foglalja össze.

A Killo Killo számtalan koncertet adott hazájában és a környező országokban. 2009-ben és 2011-ben felléptek az újvidéki Exit Fesztiválon - utóbbi alkalmával nem más, mint Manu Chao előzenekaraként. Azév augusztusában a budapesti Sziget Fesztiválon is koncertet adtak.

Később felvettek egy EP-t, amire két dal ('Internet', 'Da sam znao') került fel. A 'Da sam znao' című számhoz forgatták első hivatalos videoklipjüket, ami hatalmas sláger lett: az MTV Adria lejátszási listájának rendszeres részévé vált, és felkerült a regionális Domacica-listára is.

2013 nyarán, az ExitMusic révén kiadtak egy újabb digitális lemezt: a 'Berba' 13 dalt, plusz két korábbi single-t tartalmaz. Az újabb album stílusa hasonló a debüt-albumhoz, de ezesetben - hangzásuk komplexebbé válásával - érezhető a banda természetes evolúciója. Ugyanez a helyzet a 2016 júniusában megjelent 'Ipak Borba' album esetében is: kreativitás és energia tekintetében megállíthatatlanok a Killo Killo muzsikusai.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [159. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás