Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: ASPHYX - 'Candiru'


2016-12-20

A veterán holland death / doom metal formáció bemutatta szeptemberben megjelent 'Incoming Death' albuma legfrissebb klipjét.

A 'Candiru' videóját az idei Turock Open Air fesztiválon (Essen, Németország) forgatták, Maurice Swinkels (Younique Film) rendezésében. Ő szerkesztette a banda legutóbbi, 'Forerunners Of The Apocalypse' című kisfilmjét is (ez lentebb látható).

Martin van Drunen énekes a következőket osztotta meg: "A ’Candiru’ egy minden nonszenszet mellőző, kompromisszumot nem tűrő, 3 riffet tartalmazó, gyors, death metalos Asphyx-tétel. Ez egy véres történet egy kis halról, ami az Amazonas folyóban él, és emberi vérrel táplálkozik. Húgycsövön keresztül jut a véráramba, és kizárólag amputációval lehet megszabdulni tőle. Vigyázzon tehát mindenki magára, aki arrafelé nyaral! A videót egyébként az idei Turock Open Air fesztiválon forgattuk, a németországi Essen-ben, amit mondhatni második otthonunknak tekintünk. Ezt a dalt egyébként ekkor adtuk elő először élőben. Nagyon fasza volt ez a buli; remélem, ezt ti látjátok a klipben!".

Az új Asphyx album 'Incoming Death' címmel jelent meg szeptember 30-án, a Century Media Records jóvoltából.

Drunen korábbi közleménye így szól: “Négy és fél évvel a 'Deathhammer' megjelenése után végre sikerült elkészülnünk az album régóta várt folytatásával. Szeptember 30-án meg is jelenhet az új anyag, mint mindig, most is szeretett kiadónk, a Century Media gondozásában. 11 könyörtelenül büntető, tipikus Asphyx-féle death / doom számra kell számítanotok; ugyanakkor mégis azt mondhatom, hogy bandánk történetében ez az eddigi legváltozatosabb album - persze úgy, hogy közben megmaradt zenénk nyers, brutális és súlyos mivolta. Az albumot egyébként 'Incoming Death' címmel láttuk el. Hasonlóan a 'Deathhammer'-höz, ezt is egy olyan kifejezés, ami valójában nem igazán létezik - tulajdonképpen a sortűz elől fedezékbe vonult katonák érzelmei írhatók le ilyen módon. Ja, és persze így fejezhetző ki az Asphyx újabb könyörtelen death / doom-bombázása is!".

Az új albumot 2016 első felében rögzítettük, több különböző stúdióban; a keverést pedig ezúttal is a Mester, Dan Swanö végezte. A dobhártya bevérzése tehát garantált! Ugyanakkor ezt az első lemezünk, amin "Husky" dobol. Ez a srác immáron két és fél éve velünk nyúzza a disznőbőrt, szenvedéllyel, büszkeséggel és csonkítással. A lényeg annyi, hogy mi is iszonyatosan büszkék vagyunk, mivel érzésünk szerint ez az eddigi legjobb Asphyx lemez! Ismerve elkötelezett rajongóinkat, tudom, hogy ők is büszkék lesznek ránk! A lemezbemutató turnéval a világ minden tájára eljutunk majd - elhozzuk nektek az intenzív, hangos, kegyetlen, mocskos és szívtelen zenénk”.

Az 'Incoming Death' borítóját az Asphyx állandósult partnere, Axel Hermann (Sodom, Grave, Morgoth) tervezte. A művésznek összesen ez a 10. kollaborációja a bandával.

A tracklista:
01. Candiru
02. Division Brandenburg
03. Wardroid
04. The Feeder
05. It Came From The Skies
06. The Grand Denial
07. Incoming Death
08. Forerunners Of The Apocalypse
09. Subterra Incognita
10. Wildland Fire
11. Death: The Only Immortal

A címadó dal premierje alább elérhető. A videót Carl Assault készítette, az Asphyx 2015-ös Brutal Assault Fesztiválos fellépésén. Szintén lentebb érhető el a szeptember 22-én bemutatott 'Forerunners Of The Apocalypse' klip, amit a Younique Film (Exodus, Kataklysm) munkatársa, Maurice Swinkels rendezett (vele forgatták a 2012-es 'Deathhammer' videoklipet is). Az új kisfilm forgatása "egy meleg nyári, keddi napon zajlott, az Oberhausen-beli Turbinenhalle klubban". Az animációk Roberto Toderico nevéhez fűződnek.

Az album előrendelhető CD-n, gatefold LP-n (ajándék poszterrel) és digitális formában. Az 'Incoming Death' emellett megjelenik 2CD-s mediabook változatban (3 matricával), két bónusz feldolgozással ('Servants Of The Warsmen' / Winter + 'Master' / Master), valamint egy ajándék DVD-vel, amire a banda 2015-ös Brutal Assault Open Air fesztiválos, és 2016-os Hellfest-es koncertjének egy-egy felvétele került fel.

A zenekart jövőre az alábbi dátumokon és állomásokon lehet élőben elcsípni:

Január
14 - Berlin, Németország - Slaughterhouse

Február
11 - Dublin, Írország - Voodoo Lounge

Március
4 - Umea, Svédország - House Of Metal Festival
25 - London, Anglia - The Underworld

Április
8 - Bécs, Ausztria - Arena / Vienna Metal Meeting
16 - München, Németország - Backstage / Dark Easter Metal Meeting
25 - San Diego, CA, USA - The Brick
26 - Los Angeles, CA, USA
27 - Oakland, CA, USA - Metro Operahouse
28 - Portland, OR, USA - The Raven
29 - Seattle, WA, USA - Highline
30 - Vancouver, BC, Kanada - Rickshaw Theatre

Május
20 - Stockholm, Svédország - Kraken
26 - Madrid, Spanyolország - Sala Copernico
27 - Lissszabon, Portugália - RCA Club

Június
3 - Gelsenkirchen, Németország - Rock hard Festival
10 - Glasgow, Skócia - Audio
23 - Protzen, Németország - Protzen Open Air

Július
1 - Vana-Vigala, Észtország - Hard Rock Laager
7 - Ballenstedt, Németország - Rock Harz Open Air
22 - Brescia, Olaszország - Colony Open Air

Augusztus
19 - Dinkelsbühl, Németország - Summer Breeze Open Air

Szeptember
30 - Bukarest, Románia - Fabrica

Az Asphyx 2012 februárjában adta ki legutóbbi nagylemezét, 'Deathhammer' címmel, a Century Media gondozásában. Az album - amit Harry Wijering producelt és a legendás Dan Swanö kevert - a hivatalos német zenei toplista 67. helyén debütált.

A csapat nemrég közzétette legutóbbi dél-amerikai turnéjának összefoglalóját:


Klip-premier: ASPHYX - 'Candiru'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás