Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [160. rész]


2016-12-21

Ma egy vérbeli heavy metal-himnuszt hallgatunk, egyenesen a szomszédból!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 160. rész

TROOPER - 'Dorinta'

A Trooper egy román heavy metal banda, ami Târgoviştében alakult, 1995 őszén. Az alapítók (egy testvérpár, Alin és Aurelian Dincă) az Iron Maiden egyik klasszikusáról nevezte el a zenekart. Dalaikban is erős Maiden- / Judas Priest-hatás érezhető. Fennállásuk során eddig 8 nagylemezt, 3 EP-t, egy koncertalbumot és egy box-szettet adtak ki. Szinte az összes román televízió-csatornán bemutatták dalaikat; rendszeres nagyszínpadi fellépői a helyi rock-fesztiváloknak - többek közt olyan legendák előtt álltak már színpadra, mint az Iron Maiden, a Kreator, a Blind Guardian, a Manowar, a Sepultura, az Evergrey és a Nazareth.

A Dincă-testvérek mellett Ionuţ "Oscar" Rădulescu basszusgitáros a harmadik alapító tag; a jelenlegi felállást pedig Laurenţiu Popa és Cristian Oftez gitárosok, valamint Ionuţ "John" Covalciuc dobos teszi teljessé.

Romániában a helyi szaklapok és online magazinok szinte minden albumukat kinevezték az adott év legjobb lemezének. 2001-ben elnyerték a Heavy Metal Magazine közönségszavazását, amin az olvasók a Trooper-t választották meg a 'Legjobb fiatal együttesnek'.

2006-ban kiadtak egy tribute EP-t, amivel a legendás Iris zenekar előtt tisztelegtek; egy évvel később pedig megjelent egy 3 CD-t és egy DVD-t tartalmazó box-szettjük. 2008-ban egy Vlad Țepeș életét bemutató koncept-albumot adta ki; 201-ben pedig megjelent egy koncertalbumuk, a 15. évforduló alkalmából. Legutóbbi nagylemezük, az 'În ziua a opta' 2016 októberében látott napvilágot.

www.trooper.ro

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [160. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás