Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [161. rész]


2016-12-26

Fokozván az ünnepi hangulatot, hallgassunk sátáni liturgiát!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 161. rész

BATUSHKA - 'Yekteníya IV'

A Batushka egy lengyel black / doom metal banda, ami anonim tagokkal működik, de a szóbeszéd szerint neves helyi zenészek alkotják. Az alap-felállásban három tag (Варфоломей, Мартин, Христофор) szerepel, de a koncerteken nyolcan állnak színpadra. A zenekar neve a keleti ortodox papok megnevezésére használatos Batushka (Батюшка) szó. Keresztény / ortodox imázsuk, dalszövegeik, és zenéjük liturgikus beütése ellenére épp az ellenkezőjét vallják.

A Batushka 2015 decemberében adta ki első, 'Литоургиіа' ('Litourgiya') című nagylemezét. A Witching Hour Productions kiadó limitált, díszdobozos CD-n, bakeliten és digitális formában, 2016 júniusában pedig kazettán is piacra dobta az albumot.

Soron következő európai turnéja keretében a Batushka (2017. január 10-én) fellép a budapesti Dürer Kertben is, a lengyel Arkona együttes társaságában. A koncertre még ebben az évben elkelt minden jegy.

www.batushkaofficial.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [161. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás