Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Itt a skót "kalóz-metal" banda, az ALESTORM új videoklipes dala, a 'Pirate Metal Drinking Crew'!


2020-05-30

"Nem számít, hogy készen álltok-e vagy sem, ti mocskos szárazföldi lények - az Alestorm cenzúrázatlan, szatírikus és egyben dicső formában tér vissza!"

Két évvel a banda legutóbbi, 'No Grave but the Sea' című albumának megjelenése után, a részeges "kalóz-metal" stílus elsőszámú képviselője újra visszatér a tenger martalócainak rémálmába; méghozzá egy vadonatúj kalanddal, amit 'Curse of the Crystal Coconut' elnevezéssel láttak el. Az új albumot május 29-én, pénteken adja ki a Napalm Records.

A jellegzetes attitűdjéről és szégyent nem ismerő, fülbemászó dallamairól ismert banda - amit Christopher Bowes kapitány vezet - büszkén mutat be 11 vadonatúj, bombasztikus kalóz-himnuszt, melyet sajátos, hamisítatlan, kaotikus stílusukban adnak elő, kirántván a szőnyeget a hallgatók lába alól.

Megtörvén a kalózok sztereotíp ábrázolási módját, az Alestorm a tengerek magányos farkasának szerepében tetszeleg. A 'Curse of the Crystal Coconut' albumon vendégként szerepel a Subway To Sally zenekar hegedűse, Ally Storch és a Rumahoy-ból ismert Captain Yarrface - többek között! Az új album dalainak változatossága és sokszínűsége még a legválogatósabb kalandra vágyó egyént is belecsábítja a valahavlt legvadabb kalóz-partyba. A 'Chomp Chomp' dalban például nem más, mint a Finntroll énekese, Vreth kapott vendégszerepet - ettől a daltól garantáltan örökre elrettensz a tengertől, de az is biztos, hogy a lábaid nem fognak leállni a tánccal! A 'Pirate Metal Drinking Crew' fogós ritmusa pedig további padló-dübögtetésre késztet majd minden metalista kincskereső-fosztogatót. Ettől független óvatosan kell bánni az Alestorm dühével, mert amint megszólal a 'Pirate’s Scorn' és annak brutális riffje, már nincs visszatérés...

Persze nem is Alestorm album lenne ez, a banda sajátos humorérzéke nélkül - ez (valamint ennél is több) érzékelhető a party-pusztító 'Treasure Chest Party Quest' dalban és a meglepetésekkel teli 'Zombies Ate My Pirate Ship' című nótában. Annyi biztos a 'Curse of the Crystal Coconut' dalainak hallatán, hogy félre fogsz dobni minden társadalmi konvenciót, és örömmel veted bele magad e humoros kalóz-csapat valahavolt leghevesebb, legáldázabb kalandjába!

A tracklista:
01. Treasure Chest Party Quest
02. Fannybaws
03. Chomp Chomp
04. Tortuga
05. Zombies Ate My Pirate Ship
06. Call Of The Waves
07. Pirate’s Scorn
08. Shit Boat (No Fans)
09. Pirate Metal Drinking Crew
10. Wooden Leg Pt. 2 (The Woodening)
11. Henry Martin

A 'Curse of the Crystal Coconut' album megjelenik normál és dupla CD-n (melyen bónuszként az összes dal "16. századi interpretációja" hallható), különféle bakeliten, "walkman" boxban, vagyis kazettán, exkluzív box-szettben, deluxe változatban és persze digitális formában. Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni.

Az első ízelítő, a 'Treasure Chest Party Quest' című szám hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. "A részeg tengeri császárok eljönnek, hogy elrabolják a kincsesládád, de eközben olyan durván bebasznak, hogy arra sem emlékeznek, miért jöttek" - erről szól a lent látható kisfilm, ami egy "tipikusan kaotikus, színes, Alestorm-stílusú vizuális alkotás".

"Oh wow! Igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból annak érdekében, hogy egy olyan videót készítsünk, ami a lehető legdurvább módon elidegenítik a rajongóinkat... És ez sikerült is! Ez a dal arról szól, milyen érzés megszülni önmagadat, hatályon kívül helyeződni, és borzalmas jugoszláv autókat vezetni... vagyis benne van a kalóz-metal minden klasszikus eleme!".

Újonnan megjelent a 'Tortuga' című szám videoklipje, ami tele van "a karibi napsütésben billegő pálmafákkal, csodálatos naplementével... és a rumot lopó Christopher Bowes kapitánnyal, aki a Brit Korona elsajátítására törekszik, miközben embervadászat folyik! Bowes mellett megjelenik a Rumahoy legendás kalóza, Captain Yarrface is, mint vendég, hogy közösen ünnepeljenek, a maguk egyedi módján!

Az Alestorm közleménye így szól: "Oh igen! Itt Chris az Alestorm-ból! Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk új vi-... ITT CAPTAIN YARRFACE BESZÉL! TŰNJ EL AZ UTAMBÓL TE KIS BOWES-FIÚ! EZ A DAL BORZALMAS - LESZÁMÍTVA AZT A RÉSZT, AHOL ÉN ÉNEKLEK! ÉN VAGYOK A LEGNAGYOBB KALÓZ AZ EGÉSZ VILÁGON! ÜDV A TENGEREN!".

A legfrissebb premier, a 'Fannybaws' hivatalos videója lentebb érhető el. Az új kisfilmben egy félelmet nem ismerő kalóz történetét ismerhetjük meg, aki legyőzte az óriás terror-tintahalat és sikeresen harcolt a vikingek ellen is - eközben pedig semmi más nem volt rajta, csak egy tigris-bunda!

"Oh wow! Skócia története tele van győztes kalózokról szóló mesékkel. Köztük senki nem volt annyira rettegett, mint a legendás Phann'aig Bhall (vagy déli skót nevén "Fannybaws"). Bízom benne, hogy az ő epikus tengerész-kalandjai előtt méltó módon sikerült tisztelegnünk ezzel a számmal, és reméljük, Ti is élvezni fogjátok az együtténeklést!" - közölte az Alestorm.

Az album megjelenésének napján bemutatták a 'Pirate Metal Drinking Crew' című szám hivatalos videóját is. Ez a dal "méltó főhajtás a kalóz-élet előtt... kalózok által. Ritmusos gitár-témák, ütős dobok és Bowes Kapitány rum-szagú vokáljai kísérik végig ezt a nótát, ami garantáltan megragad a fejedben, már az első hallást követően"!

Az új videoklip Thaiföldre kalauzolja el a hallgatókat - pontosabban abba a stúdióba, ahol a "Pirate Metal Drinking Crew" a 'Curse of the Crystal Coconut' albumot rögzítette. Nem mellesleg egy legendás gumikacsa is vendégszerepel a videóban (méghozzá olyan módon, ahogy azt nem is képzelnéd)!

Az Alestorm 2020-as lemezbemutató turné-hírei itt érhetők el.


Itt a skót
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás