Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [166. rész]


2017-01-11

Aki esetleg kihagyta volna a 2016-os év legfontosabb neoklasszikus metal-albumát...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 166. rész

ETERNITY'S END - 'The Fire Within'

Az Eternity's End zenekart a híres német gitárvirtuóz / zeneszerző, Christian Muenzner hozta létre. Muenzner-t legtöbben az Obscura és a Necrophagist tagjaként ismerhették meg; jelenleg pedig az Alkaloid felállását erősíti; de az utóbbi években két instrumentális szólólemezt is kiadott. Innen ered az Eternity's End története...

"Miután 2014 tavaszán véglegesítettem második, instrumentális szólóalbumom, a 'Beyond The Wall Of Sleep'-et, valóra akartam váltani egy régi álmom, miszerint újra abban a stílusban zenélhetek, amit annak idején elkezdtem: ez pedig nem más, mint a neoklasszikus power metal, progresszív csavarokkal és egy klasszikus metal-énekessel. 2013 ősze és 2014 / 2015 tele között megírtam 10 dalt egy 'The Fire Within' című albumra, amit 2014 decembere és 2015 májusa között fel is vettünk. Hasonlóan legutóbbi szólóalbumomhoz, ezt az anyagot is a Scar Symmetry-ből ismert Per Nilsson keverte és producelte" - nyilatkozta Muenzner az Eternity's End, és annak bemutatkozó lemeze kapcsán; majd így folytatta: "Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Ian Parry (ex-Elegy, Consortium Project) lett a banda énekese! Hangjának azóta hatalmas rajongója vagyok, hogy megjelentek az első Elegy albumok a '90-es években. Az ő skálája, energikus és lélekkel teli stílusa tökéletesen passzol azokhoz a dalokhoz, amiket megírtam. Ian-en kívül egyébként ugyanaz a zenekar felállása, mint ami a legutóbbi szólólemezemen szerepelt. Sokan tehát most biztos csodálkoznak, hogy egy újabb projektet alapítottam Hannes-szel [Grossmann, dobos] és Linus-szal [Klausenitzer, basszusgitáros], de az az igazság, hogy szerintem ők alkotják a világ legjobb ritmus-szekcióját. Kettejük játéka remekül illik az én stílusomhoz, ezért ezúttal is az tűnt a logikus lépésnek, ha őket kérem fel. Ugyanez a helyzet Jimmy Pitts billentyű-virtuózzal is, akivel számtalan közös szólót játszunk ezen a lemezen is".

Az Eternity's End bemutatkozó albuma, a 'The Fire Within' 2016. március 25-én jelent meg, a Power Prog Records jóvoltából, CD-n, digitálisan és letöltési kártya (download card) formájában. A csapat ezt megelőzően elindított egy Indiegogo-kampányt, aminek révén a produkciós munkálatokat kívánták finanszírozni. Az előre megszabott célt végül jócskán túlteljesítették: €5,000 helyett €6,640 támogatás gyűlt össze (ez 133%-ot jelent).

A 'The Fire Within' formájában az alábbiakra kell számítani: "Egy fenséges heavy / power metal albumra, tele súlyos riffekkel, neoklasszikus akkordokkal, kiemelkedő ének-témákkal, felejthetetlen refrénekkel, zseniális gitár- és billentyű-szólókkal, grandiózus nagyzenekari betétekkel és epikus dallamokkal. Röviden: az Eternity's End személyében egy új csillag ragyog fel a neoklasszikus progresszív power metal égboltján!" - olvasható a kiadói közleményben.

Maga Muenzner így magyarázza a 'The Fire Within' irányzatát: "Zenénk a '90-es évek európai power metalja és a '80-as évek neoklasszikus gitáros-billentyűs shred-műfajának a keveréke. Plusz: thrash-es riffelések, progresszív elemek, klasszikus metal-ének és "Dio-szerű" sötét, fantasy által inspirált dalszövegek és filozófiai témák. Gyorsaság, agresszió, virtuozitás, epikus dallamok és könnyen megjegyezhető refrének: többnyire ezek határozzák meg az Eternity's End zenéjét".

Az albumot a Bandcamp-en lehet megrendelni; a zenekarról pedig a Facebook-on lehet bővebb infókat találni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [166. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás