Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [168. rész]


2017-01-18

Klasszikus skandináv melodic rock, egyenesen Svédországból!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 168. rész

RAT BAT BLUE - 'Gypsy Heart'

A Deep Purple egyik klasszikus nótája nyomán elnevezett, svéd melodic rock / AOR banda, a Rat Bat Blue mindössze egyetlen albumot adott ki fennállása során. Az 1990-ben megjelent 'Squeak' lemezen azonban nem teljes mértékig ismeretlen arcok zenélnek. Tagja volt például a bandának a kultikus Easy Action zenekarból ismert Chris Lind gitáros és Freddie Von Gerber dobos is. Mats Hedstörm billentyűs-gitáros ezt megelőzően a Magnum Bonum együttesben zenélt; Fredrik Jernberg énekes pedig a Guardian Angel felállását erősítette.

A 'Squeak' albumon többnyire dallamos rockzene és AOR muzsika hallható, de köszönhetően a tagok változatos zenei hátterének, a klasszikus rock, a popzene és a new wave is megjelenik kisebb-nagyobb mértékben. A Rat Bat Blue hangzása továbbá kétségkívül skandináv jellemzőkkel bír; lévén a jellegzetes szintetizátor-témák és az ultra-dallamos refrének a helyi színtér nagy neveinek (Europe, Stage Dolls, Return, stb.) sajátosságaira hajaznak.

Habár a Rat Bat Blue feloszlott nem sokkal a 'Squeak' album megjelenését követően, a banda egyes tagjai később (a '90-es évek közepén) Red Fun néven alakultak újjá. Jernberg-et leváltotta az ex-Alien énekes, Thomas Persson; Lind helyére az OZ egykori gitárosa, Tobbe Moen került; a szólógitárosi posztot pedig nem más, mint a Europe és az Easy Action virtuóza, Kee Marcello vette át.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [168. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás