Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WITCH CASKET nevű bandában egyesültek újjá a kaliforniai Sothis egyes tagjai - hamarosan megjelenik a második album


2018-10-08

A 2011-ben feloszlott, kaliforniai szimfónikus black metalista Sothis zenekar egyes tagjai egy újabb, "progresszív blackened death metal projektben" álltak nemrég ismét össze.

A Witch Casket valójában már 2013-ban megalakult, amikor az ex-Sothis gitáros Colin "Nylock" Cameron és barátja, a szintén gitáros Neal Tiemann közösen nekiláttak a dalszerzésnek, ez előbbi los angelesi stúdiójában (Unfriendly Studios). Miután megírták első dalaikat, felkérték a néhai Sothis énekesét (Adam "Drogoth" McCarthy), hogy írjon hozzájuk szövegeket, és adja őket elő.

A stúdió-projekt instrumentális részeiért tehát Nylock és Tiemann felelt. Első két albumukat teljes egészében az előbbi producelte és keverte, egy hollywoodi és a fentebb említett los angelesi stúdióban, ahol nem mellesleg ő maga (és a legendás Metal Sanaz) a fő hangtechnikus.

Az első két Witch Casket albumot első körben tehát ez a három zenész rögzítette, de a munkálatok vége felé Tiemann úgy döntött, kilép a projektből, miután 2015-ben bevették őt a neves dél-kaliforniai metalbandába, a DevilDriver-be. A Witch Casket debüt-albumát és második lemezét - ami a 'Hatred Index' és a 'Punishment' címet kapta - végül egy harmadik ex-Sothis tag, Robert "Scathe" Enriquez gitáros; valamint Kaspars Lucey-Grinbergs dobos és Rick DC basszusgitáros játszotta fel. A 'Hatred Index' című EP - melynek maszterizálását a neves Maor Appelbaum végezte - 2018. április 27-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Hatred Index
02. That Damn Devil
03. Dawn Everlasting
04. History Of Violence
05. The True Knot

A banda második albuma, a 'Punishment' ugyanekkor és ugyanilyen körülmények között készült el. Az október 15-én megjelenő EP borítója és dallistája itt látható:

01. So It Goes
02. Punishment
03. Water
04. Spectres Of Misery

Alább megtekinthető a címadó dal hivatalos klipje.

A Witch Casket az elmúlt években kifejlesztette erős koncert-készségeit. Egyedi, progresszív blackened death metal stílusú zenéjüket hamarosan a globális színpadokon is bemutatják.

A banda bemutatkozásképpen korábban közzétette 'That Damn Devil' című debütáló single-dalát. A lentebb dalszöveges videó formájában elérhető nóta mellett a 'Hatred Index' további dalaihoz is videoklipet forgatott a banda: ilyen például a címadó dal, amihez a legelső hivatalos klipjük készült, Los Angeles-ben, Matt Eskew rendezésében (a premierek lentebb elérhetők). Újonnan bemutatták a 'The True Knot' kisfilmjét is, hamarosan pedig napvilágot lát a 'Punishment' első ízelítője, a lemez címadó dalának videoklipje.


WITCH CASKET nevű bandában egyesültek újjá a kaliforniai Sothis egyes tagjai - hamarosan megjelenik a második album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás