Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

40 év után feloszlik a SAGA együttes


2017-01-21

Kanada zászlóvivő progresszív rockerei még egy utolsó turnét lebonyolítanak, 'Final Chapter' elnevezéssel.

Michael Sadler énekes - aki néhány év kihagyás után 2011-ben tért vissza a banda élére - az alábbi közleményt adta: "Az idei év fémjelzi bandánk dalszerzői, stúdiós munkájának és turné-életének 4. évtizedét. Ennek ellenére sajnos azt a döntést kellett meghoznunk, hogy 40 év után bejelentjük: eljött a Saga utolsó fejezete. A 2018-as 'Cruise To The Edge'-performanszuk kivételével tehát azt kell mondanunk: ennyi volt; 2017 a Saga utolsó éve".

"Itt ragadnám meg az alkalmat, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek. Nélkületek nem is válhatott volna valóra ez a csodálatos kaland, amit 40 év alatt átéltünk. Szavakkal nem is lehetne kifejezni mindazon érzéseket, amik jelenleg kavarognak bennünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ha Ti nem támogattatok volna minket, nem is juthattunk volna el idáig. Habár keserédes lesz a búcsú, reméljük, láthatjuk mindannyiótokat az utolsó turnén. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy az utolsó turnénkkal a lehető legtöbb helyet bejárjuk, a körülmények függvényében. Fontos, hogy találkozzunk, mivel így tudjuk megköszönni Nektek az elmúlt 40 évet!".

A Saga 1977-ben alakult, az Ontario állambeli Oakville-ben. Debütáló albumuk egy évvel később jelent meg. A csapat azóta több mint 10 millió albumot adott el, és 15 milliónál is több rajongó előtt adott koncertet a világ 20-25 országában. Fennállásuk során 21 stúdióalbumot rögzítettek - ezek mindegyike neves kiadók által jelent meg. Több mint 20 videoklipet forgattak - single-dalaik közül a legismertebb a 'Don't Be Late', a 'Wind Him Up', az 'On The Loose', a 'The Flyer' és a 'Scratching The Surface'.

A világ egyik legbefolyásosabb prog-rock bandájának utolsó felállása így néz ki: Michael Sadler, Jim Crichton, Ian Crichton, Jim Gilmour és Mike Thorne.


40 év után feloszlik a SAGA együttes
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás