Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [169. rész]


2017-01-22

Ma a skandináv melodic death metal-színtér egyik legjelentősebb mérföldkövére emlékezünk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 169. rész

IMPERANON - 'Blade'

Az Imperanon egy finn melodic death metal banda volt, ami 1999 és 2007 között működött. A Helsinki-beli zenekart Jaakko Nylund (Force Majeure, ex-Finntroll) dobos és Asko Sartanen (Hypothesis, ex-Naildown) gitáros alapította. Később hozzájuk csatlakozott Aleksi Sihvonen (Medicated, ex-Norther) énekes és Eki Nurmikari basszusgitáros.

2002-ben felvették első demójukat, 'Until the End' címmel; de nem sokkal ezután Sartanen kilépett a bandából. Helyére Lauri Koskenniemi (The Niburian, Shear, ex-Crystal Blaze) érkezett, és ezzel egyidőben egy billentyűssel is kiegészült a banda: ő nem más volt, mint a Finntroll-ból ismert Aleksi Virta. Ez a felállás felvett egy újabb demó-lemezt (amit a bandáról neveztek el), mielőtt leigazolta őket a neves Nuclear Blast Records. Ekkoriban már rendszeresen felléptek Finnország-szerte, kisebb-nagyobb rock-klubokban.

Debütáló nagylemezük, a 'Stained' 2004-ben jelent meg. Ezután Koskenniemi-t leváltotta Teemu Mäntysaari (Wintersun).

A 'Stained' albumon 10 kiváló minőségű, magas szintű technikás készségekkel előadott melodic death metal-himnusz szerepel. Az Imperanon zenéjét sokan a Children Of Bodom-hoz hasonlítják, de ez a banda frissebb, modernebb, egyben autentikusabb hangzással operál. Aki ebben kételkedne, annak elég meghallgatnia például a 'Blade', a 'Memories To Dust', vagy épp a 'Stained' című dalokat. A Helsinki-beli Sonic Pump Stúdióban rögzített lemezt
Nino Laurenne és Titus Hjelm producelte - ők mindketten tagjai a power metalista Thunderstone zenekarnak. Az ő tehetségeiknek köszönhetően lett még dallamosabb, energikusabb és dinamikusabb az Imperanon hangzása.

Annak ellenére, hogy a 'Stained' hatalmas sikereket aratott világszerte (és a lemez összes legyártott példánya rövid időn belül elkelt), az Imperanon 2007 júliusában feloszlott. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a tagok túlságosan elfoglaltak voltak eredeti bandáikkal, projektjeikkel; így néhány évnyi inaktivitást követően a Nuclear Blast már nem hosszabbította meg szerződésüket. A banda felbomlását a Myspace-en jelentették be hivatalosan, 2007. július 20-án.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [169. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás