Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [170. rész]


2017-01-25

Egy ismert hang, és egy kevésbé ismert, de annál nagyobb hírnévre érdemes zenekar egyik korai dalát hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 170. rész

IVANHOE - 'Deeper Ground'

Németország egyik legrégebbi progresszív metal bandáját, az Ivanhoe-t Markus Britsch billentyűs, Giovanni Soulas basszusgitáros, Matthias Lorenz gitáros és Lars Hörnig dobos alapította 1986-ban. A kezdetekben többnyire demó-lemezeket vettek fel ('88 és '92 között hármat is); debütáló nagylemezük pedig '94-re készült el, 'Visions and Reality' címen - ezen már Chuck Schuler gitárossal, és a későbbiekben a Brainstorm frontembereként elhíresült Andy B. Franck énekessel kiegészülve zenélt a banda.

Szintén az 1994-es évben rögzítették második stúdióalbumukat, a 'Symbols of Time'-ot, aminek promóciójával a Nevermore és az Iced Earth előzenekaraként járták be Európát.

Harmadik, 'Polarized' (1997) című albumukkal keményebb vizekre evezett a banda, de miután Andy B. Franck énekes (Hörnig-gel közösen) megalapította a Symphorce-t, majd belépett a Brainstorm-ba, az Ivanhoe átmenetileg feloszlott. Soulas és a gitáros Achim Welsch ekkor Charisma néven alapított új projektet, de ez mindössze egyetlen albumot élt meg.

Soulas és Welsch végül 2001-ben élesztette újjá az Ivanhoe-t. Új énekesüknek a Dreamscape-ből ismert Mischa Mang-ot választották. Negyedik, 'Walk in Mindfields' című nagylemezük munkálatai több mint 4 évig elhúzódtak, de a Massacre Records 2005-ben végre kiadta a visszatérő anyagot, amit Richard Seibel billentyűssel és Sebastian Brauchle dobossal kiegészülve rögzítettek.

2008-ban már egy ismeretlenebb kiadó, a Silverwolf-Productions gondozásában adták ki újabb sorlemezüket, a 'Lifeline'-t, amit az előzővel azonos felállással vettek fel.

Sebastian Brauchle dobos 2010 végén távozott a csapatból, miután egyéb elkötelezettségei voltak a Dreamside projekttel. Új dobosuk Matthias Biehl (Oblivion, ex-Symphonity) lett. Néhány sikeres koncert és fesztivál-fellépés (Bang Your Head, With Full Force) után, 2011-ben Welsch is kilépett a felállásból. Hatodik stúdiólemezük 'Systematrix' címmel készült el 2013 májusára. Ezt az albumot ismét a Massacre Records adta ki. Nem sokkal a megjelenés után Mang és Biehl is távozott a bandából - helyüket Alex Koch (Vinder, ex-Powergod) és Rob Kudlek vette át. A megújult formációt a legendás Queensrÿche hívta turnéra.

A 'Systematrix' folytatása 2015 októberében látott napvilágot, '7 Days' címen, szintén a Massacre jóvoltából. Legutóbbi albumukat Andy Horn producerrel rögzítették, a berolzheimi Red Room Stúdióban.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [170. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás