Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

17 éven belüli első albumát adta ki az IRON MONKEY - itt a '9-13' új videoklipje!


2017-11-01

A Relapse Records leigazolta a kultikus brit sludge / doom bandát, ami az olyan legendás bandák nihilista hangzását eleveníti fel, mint az Eyehategod, a Buzzov*en, a Floor és a Grief.

Az Iron Monkey az angliai Nottingham-ben alakult 1994-ben. Első körben két nagylemezük (1997 - 'Iron Monkey', 1998 - 'Our Problem'), egy koncertalbumuk és egy split-lemezük (a Church Of Misery-vel közösen) jelent meg, mielőtt 1999-ben feloszlottak.

Most, közel két évtizeddel később a banda trióként újjáalakult; méghozzá a két alapító - S. Watson basszer és J. Rushby gitáros-énekes - részvételével. A csapatot egy új tag, S. Briggs (Chaos U.K.) egészíti ki; aki korábban együtt zenélt az Iron Monkey eredeti énekesével, J.P. Morrow-val, a rövid életű, My War nevezetű sludge-szupergroupban.

Az Iron Monkey a nottinghami Moot Group Stúdióba vonult be, hogy Johnny A. Carter (ex-Pitchshifter) producerrel felvegye visszatérő albumát, amit nyolc dal és egy feldolgozás fog alkotni; és október 20-án jelenik meg, a Relapse Records gondozásában, '9-13' címmel.

A banda az alábbiképpen kommentálta az újjáalakulást és az új lemezt: "Idősebbek vagyunk; egyúttal cinikusabbak és még szélsőségesebbek vagyunk. Zeneileg pedig agresszívabb, de összpontosítottabb hangzással operálunk. Egy vérbeli sludge-támadásra kell tehát számítani. Szándékunk az, hogy visszaszerezzük mindazt, ami a miénk volt, felforgassuk a színteret, és széttörjünk minden csontot!".

A tracklista:
01. Crown Of Electrodes
02. OmegaMangler
03. 9-13
04. Toadcrucifier - R.I.P.P.E.R.
05. Destroyer
06. Mortarhex
07. The Rope
08. Doomsday Impulse Multiplier
09. Moreland St. Hammervortex

A lemez megjelenik CD-n, LP-n és digitálisan, a Relapse Records. A fizikai példányokat itt, a digitális verziót itt lehet megrendelni.

Lentebb elérhető a '9-13' első hivatalos előzetese, illetve a címadó szám hivatalos klipje, a 'Crown Of Electrodes' "vizualizációs" kisfilmje és a 'Toadcrucifier - R.I.P.PER.' Jack Atherton által rendezett videója, plusz a teljles album-stream:


17 éven belüli első albumát adta ki az IRON MONKEY - itt a '9-13' új videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás