Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [172. rész]


2017-02-01

Egy újabb alulértékelt skandináv rockbanda zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 172. rész

GLORY - 'Yesterday News'

A svéd Glory együttes 1988-ban alakult. Fennállásuk (1989-1998) során öt albumot adtak ki, a dallamos hard rock / AOR zene jegyében. A bandát Peter Eriksson énekes, Jan Granwick gitáros, Andy Loos (Lion's Share, Seven) basszusgitáros, Jonas Sandqvist billentyűs és Matt Driver dobos alapította.

Első nagylemezük 1989-ben jelent meg, 'Danger in this Game' címmel. A nemzetközi AOR-színtéren már ezzel a lemezzel nagy sikereket arattak, köszönhetően a könnyen megjegyezhető dallamoknak, a jól kidolgozott billentyű-játéknak és a slágeres riffeknek. Első videoklipjüket Malmöben forgatták, a 'Feel The Fire' című számhoz.

Két évvel később kiadták második nagylemezüket, '2 Forgive is 2 Forget' címmel. Ezen már nem szerepelt Jonas Sandqvist; helyette azonban két vendég-billentyűst alkalmazott a banda, Mats Lindfors és Pelle Bloom személyében. E lemezen kapott helyet egyik legismertebb, MTV által is sokat játszott daluk, a 'Love Never Lasts'.

1993-ra felvették harmadik stúdióalbumukat, a félig instrumentális 'Positive Buoyant'-ot, aminek négy dalában a Yngwie Malmsteen és John Norum bandájában híressé vált, aranytorkú Göran Edman énekelt.

Negyedik nagylemezük, a 'Crisis vs. Crisis' 1996-ban jelent meg. Ezen az albumon már teljes értékű énekesként szerepelt Göran Edman. A 'Crisis vs. Crisis' hangzása jóval karcosabb, hard rockosabb a korábbi Glory albumokhoz képest. A billentyűs itt már a Malmsteen-banda tagja, Mats Olausson volt; dobokon pedig Morgan Agren és Rolf Alex (Baltimoore, Great King Rat) játszott, lévén Matt Driver és Jonas Ostman már évekkel ezelőtt kilépett a csapatból.

Ötödik, egyben utolsó munkájuk az 1998-as 'Wintergreen' album, amin a banda progresszív és európai metalzenével ötvözi eredeti, hard rockos hangzását. Lévén akkoriban Amerikában és Európában nem volt jelentősebb közönsége ennek a stílusnak, a 'Wintergreen' elsősorban Japánban aratott sikereket. A Glory végül 1999-ben feloszlott, utolsó albumuk pedig az európai rock-történelem egyik alulértékeltebb alkotása maradt.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [172. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás